Hírek

2004.10.15. 12:13

Be kell gyűjteni a hulladékokat

A termékdíjak alól mentesülhet az a gyártó, aki csatlakozik az Öko-Pannon és a Informatikai Vállalkozások Szövetségének szervezetéhez.

F. L.

Az elektronikai hulladékok hasznosításáról szóló, új kormányrendelet a hulladékok begyűjtését és újrafeldolgozását teszi kötelezővé. Ennek értelmében az informatikai gyártóknak jövő augusztusig meg kell szervezniük a hulladékszállítási rendszert, teljesítve a kibocsátás arányában, termékcsoportonként meghatározott újrafeldolgozási célokat. A megvalósítás érdekében összehangolja működését az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és az Öko-Pannon Kht.
A gyártók egy része már megkezdte a felkészülést az új rendszerre – írja a Világgazdaság.
A szövetségbe tömörült cégek már tervezik egy közhasznú koordináló szervezet létrehozását is. A társaság célja az, hogy az érintettek finanszírozásával szervezze meg a begyűjtésre kötelezett partnerek hulladékának hasznosítását.
A cégeknek ez a jövőre várható termékdíj megfizetése alóli mentességet is biztosítaná. A csomagolási hulladékoknál az Öko-Pannon Kht. már felépített egy hasonló hálózatot, a két rendszer működését össze kívánják hangolni. A megállapodás értelmében a két vállalat együtt hasznosítja az évi 120-130 ezer tonna elektronikai hulladékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!