Hírek

2004.10.22. 01:24

Hazavitte és hűtőbe tette a bombát

Nagy E. D.

Nem büntethető az a 11 éves kisfiú, aki hazavitt egy szántóföldön talált második világháborús bombát. A gyereket a kora menti meg a felelősségre vonás alól. A jogszabály nem teszi lehetővé, hogy eljárást indítsanak ellene.
A Fejér megyei Jenőn élő gyerek a szomszéd kisfiúval vasat gyűjtött. A szerény körülmények között élő fiatalok ebből nyertek zsebpénzt. A robbanószerkezetet az egyik kisfiú családjának kertjében, egy használaton kívüli hűtőbe rakták. A bombát az egész faluban keresni kezdték. Az iskolában a gyerekek között szájról szájra terjedt a hír, hogy egyikük vitte haza a robbanószerkezetet. A rendőrök csütörtök reggel találták meg a bombát.
R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak azt mondta: a kisfiú nem tudott arról, hogy mit visz haza. A bombát a tűzszerészek visszavitték eredeti helyére és megsemmisítették.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!