Hírek

2004.10.25. 06:34

Keresztül Pest megyén

BAMA

Központi ügyfélszolgálat Új szolgáltatással várja november 25-től az ÁNTSZ Pest Megyei Intézete a megye lakóit, ugyanis új központi ügyfélszolgálati iroda nyílik. Péntek kivételével a hét minden munkanapján személyesen és telefonon is az érdeklődők rendelkezésére állnak a főváros III. kerületében, a Váradi Sándor u. 15. sz. alatti épületben. (vs)

Budajenő
Megvalósíthatatlan álom
Egy 150 éves, romokban álló budajenői magtárból álmodott kortárs művészeti múzeumot Horváth Béla, az Aviva Életbiztosító Rt. vezérigazgatója. A korábban becsült 10-15 millió forinttal szemben 40 millió forintba kerülne, hogy a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, évek óta üres, műemléki védettség alatt álló építményt ideiglenesen kiállítóteremmé alakítsa át. Ennyi pénz nem áll rendelkezésére. (vs)

Ceglédbercel Óvodai találkozó
Október 30-án 14 órától Német Nemzetiségi Óvodatalálkozó lesz a Dózsa György Művelődési Házban. A házigazda település óvodája mellett bemutatkozik Budapest, Budaörs, Iklad, Vecsés, Újhartyán, Taksony és Leányvár hasonló típusú intézménye is. (vs)

Csobánka Karmester kerestetik
A Magyarországi Németek és Nemzetiségek csobánkai szervezete 10-12 fős kamarakórusához énektanárt keres. Olyan oktatót szeretnének, aki elvállalná egyben a kórus vezetését is. (vs)

Pilisvörösvár Jubileumi műsor
Ötvenéves megalakulása alkalmából a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes jubileumi előadást tart október 30-án este hét órai kezdettel a közösségi házban. (vs)

Érd Pihenőpark
A városban, a Sárd utca és Talabor utca sarkán játszó- és pihenőpark készült önkormányzati beruházással. A parkot átadása után a környékbeli lakók gondozzák a város által biztosított eszközökkel egy korábban kötött együttműködési megállapodás alapján. (vs)

Pomáz Avarégetés
A helyi rendelet értelmében avart, illetve kerti hulladékot csak hétfői és pénteki napokon szabad égetni az ingatlanokon, a tűzgyújtási előírások betartása mellett. Közterületen égetni tilos! (vs)

Vác Ovitej
November elsejétől az iskolások mellett az óvodások is részesülnek ingyenes tejellátásban. A város fenntartásában lévő óvodákba járó több mint ezer gyereknek az ötvenhét százaléka kért tejet. Az óvodai tejellátásra több mint félmillió forintot biztosít a költségvetési tartalékból az önkormányzat. Ennek egy részét utólag, támogatásként visszakapják a központi költségvetésből. (vs)

Lottónyeremények
Az ötös lottó nyereményei a következők:
5 találatos  1 db 152 800 684 Ft
4 találatos  egyenként 1 837 280 Ft
3 találatos egyenként 17 031 Ft
2 találatos egyenként 1 006 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!