Hírek

2004.10.13. 09:35

Kontinenselső akar lenni Kiss Szilárd

Visszatért a női kézilabda-válogatottba Kocsis Erzsébet, Pádár Ildikó és Siti Beáta. Persze a két beállós már nem mint játékos segíti az új kapitányt.

Schiller Zs.

Pádár lesz a másodedző, Kiss Szilárd elmondta, női partnert keresett, aki az öltözőbe is bemehet és tartja a kapcsolatot a lányokkal. Az 1995-ben a világ legjobbjának válaszott Kocsis technikai vezetőként dolgozik a csapat mellett. A négy évvel ezelőtti aranyat hozó Európa-bajnokságon Siti Bea a torna legjobbja volt, ám Mocsai kapitány miatt jó ideje lemondta a válogatottságot, most örömmel tért vissza. Az irányító elmondta, egy gondja van, hogy húgával, Eszterrel is csatáznia kell a csapatba kerülésért. – A hivatalosan kitűzött cél a dobogóra kerülés, de azért küzdünk, hogy elsők legyünk – mondta Kiss Szilárd. – Csak úgy lehet nyerni, ha az aranyérmet akarjuk, ha a bronzra hajtunk, akkor arról is lemaradhatunk. Negyven éve dolgozom edzőként, s a veszprémi sikerek idején reméltem, hogy ülhetek majd a válogatott kispadján. Négy éve, meglepetésre először kerültem női csapathoz, a Dunaferrhez, most pedig, amikor már nem is álmodtam róla, kapitány lettem. A válogatott október 18-án és 19-én összetartáson vesz részt Dunaújvárosban, majd november közepén Békéscsabán készül és meccsel az athéni bronzérmes ukránokkal.
Már árusítják a jegyeket az Eb-re, és elővételben már a negyede el is fogyott, az utolsó két napra már garantált legalább a félház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!