Hírek

2004.10.18. 12:14

Lefejeztek Irakban egy tolmácsot, hét embert pokolgéppel öltek meg

Lefejeztek egy tolmácsot Irakban a terroristák, mert az amerikai hadsereg számára dolgozott, holttestét hétfőn találták meg az észak-iraki Moszul környékén.

BAMA

 [caption id="" align="alignleft" width="110"] Irak térképe
[/caption]
   Az áldozatot hétfőre virradóra gyilkolták meg. Egy amerikai katonai támaszponton dolgozott - közölte a rendőrség. Ugyancsak Moszulban öt iraki civillel végzett egy autóban elrejtett pokolgép még vasárnap. Tizenöten megsebesültek.

   A robbanás akkor következett be, amikor a pokolgépet szállító gépkocsi összeütközött egy másikkal egy hídon. A merénylet célpontja valószínűleg más lett volna. Bagdad környékén két autóst öltek meg pokolgépek hétfő reggel. Az egyik egy arra haladó amerikai konvoj mellett robbant fel - a katonáknak nem lett bajuk, viszont a civil autós meghalt.

   A város egyik déli negyedében egy egyetemi diák gépkocsija robbant fel. A vezető életét vesztette, két személy megsebesült. Rövid ideig irakiak fogásába esett a hét végén egy ausztrál újságíró, akit azonban 24 óra múltán sértetlenül szabadon engedtek.

   Az ausztrál külügyminiszter bejelentése szerint az illető egy olyan bagdadi negyedbe ment egy értesülést kivizsgálni, ahová nem lett volna szabad neki. Az illető, akinek a nevét nem közölték, kiszabadulása után távozott Irakból. Ausztrália az Egyesült Államok hű szövetségeseként kétezer katonát küldött a tavalyi iraki háborúba, és azóta is 920 főnyi katonai személyzetet tart ott. Eddig egy sem esett el közülük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!