Hírek

2004.10.28. 06:45

Politikusok–Magánügyek

BAMA

Lányi a külügyes Somogyival alkot jó teniszpárost
Lányi Zsolt, a kisgazdák egykori képviselője ma is teniszezik. Solymárra költözött ugyan, két lánya és négy unokája lakóhelyére, de nem mondta föl bérletét a budai tabáni pályán. Két éve felhagyott az országos politizálással. Pártatlanul teniszezhet így a külügyes Somogyi Ferenccel párosban. Legutóbb Szegeden léptek pályára. Lányi egyébként, aki egykor sikeres kosárlabdázó volt, ma az Újpesti Torna Egylet tiszteletbeli elnöke.

Szabó József Andor a csúcsokon érzi jól magát
Szabó József Andor fideszes országgyűlési képviselő már minden háromezer méter feletti csúcsot megmászott Kelet-Európában. Annak ellenére, hogy csak nyáron hódol szenvedélyének, az Alpok meghódításában is szép sikereket ért el. Ha ideje engedi, szívesen főz is. Leginkább a hagyományos erdélyi ételeket kedveli. A padlizsánkrémmel és a túrós puliszkával mindig leveszi lábáról a családját.



Az ünnepeket a konyhában tölti a frakcióvezető
Lendvai Ildikó arra használja a hosszú hétvégéket, hogy hódoljon főzőszenvedélyének. Nem hagyományos ételeket készít. Felüti a szakácskönyvet, és azt a receptet választja, ahol kinyílik a könyv. Főzött már indonéz, kínai és spanyol ételt is. Családja nem értékeli igyekezetét, egy jó rántott húsért vagy szaftos pörköltért könyörög. A nagy ünnepeken ezért mindig valamilyen magyaros étel kerül az asztalra, hogy mindenki elégedett legyen.

Az emlékező Berecz János saját rendszerváltása
Berecz János jövő ősszel, hetvenötödik születésnapján tervezi kiadni újabb környvét. Saját tevékenységét eleveníti föl: mi történt vele, az MSZMP KB egykori titkárával 1988 óta. „Két éve adtam írásra a fejem, ez lesz a harmadik visszaemlékezés.” Az Én rendszerváltásom című kötet szubjektív hangvételű. Szókimondó történetnek szánja a szerző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!