Hírek

2004.10.20. 01:15

Princz felmentésre számít

Nagy E. D.

Természetesen ártatlannak tartom magamat, de ez nem meglepő – mondta a tárgyalás után Princz Gábor. – Arra számítok, hogy felmentenek.
Princzet és hat társát 36 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolják. A vádirat szerint a vádlottak szándékosan megszegték a pénzintézeti és a hitelintézeti törvényben foglalt kötelezettségeiket. A volt bankvezért egy másik, 121 millió forintos hűtlen kezelés miatt is megvádolták. Azért, mert a vezetése alatt működő Postabank és Takarékpénztár Rt. 300 millió forintért vette meg a Budai Hengermalom Kft.-t. Szakértők szerint a cég csak 179 millió forintot ért.
A pert az iratismertetés után elnapolták, mert Princz ügyvédje a nyáron meghalt. Az ügyet a védő fia, Nehéz Posony Márton vette át, de időt kért a bíróságtól a per iratainak tanulmányozására. A bíró felszólította az ügyészséget, hogy egészítse ki a vádiratot. A vádhatóságnak meg kell határoznia, hogy a 36 milliárdos sikkasztásból a hét vádlott terhére mennyi írható.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!