Hírek

2004.10.29. 01:32

Reklámokkal csökkentik az iskolatáskák súlyát

BAMA

Az alsós gyerekek naponta négy-hét kilogrammos táskával járnak iskolába. Ez átlagosan negyede egy kisdiák súlyának, az orvosok szerint ugyanakkor a táska tömege nem lehet több a gyermek súlyának tizedrészénél. Az Oktatási Minisztérium most végre kidolgozott egy javaslatcsomagot a túlsúlyos iskolatáskák könnyítésére.
A tárca vezetője szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a diákok az iskolában a saját szekrényükben hagyhatnák a könyveiket. Magyar Bálint a Reggelnek elmondta, egészséges élelmiszereket és sportszereket forgalmazó cégek reklámjait lehetne elhelyezni ezeken a szekrényeken. Egy olyan rendeletet is terveznek, amely három kilogrammos napi tanszercsomagot engedélyezne az iskoláknak. Az Országos Köznevelési Tanács novemberben dönt a tervezetről. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint addig sem szabad tétlenül figyelni a roskadozó gyermekeket. Lenkovics Barnabás hangsúlyozza: az iskolák nem várhatnak a minisztérium intézkedésére. Maguknak kell biztosítaniuk a tárolószekrényeket, akár a szülők segítségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!