Hírek

2004.10.14. 10:53

Ronaldo rászólt a nagyképű Romarióra

Ronaldo hencegőnek és beképzeltnek nevezte egykori csatártársát, Romariót. Utóbbi korábban is számos hangzatos kijelentéssel borzolta a kedélyeket, ezúttal megint meghazudtolta önmagát. Megállt a kés a levegőben.

Szabó Tamás

Romario nem állított mást, mint hogy az 1970-es világbajnokság óta ő volt a brazil válogatott legfontosabb játékosa. Magyarán, az elmúlt 34 évben nála prímább focista nem viselte az aranysárga mezt. Dirceu, Zico, Socrates, Careca és Rivaldo csak a futottak még kategóriába tartoztak, legalábbis Romario jóval többre tartja magát tőlük. Persze Romario is öregszik, korábban az 1970-es alakulatot is kritizálta, Peléről egyenesen azt állította, hogy ideje lenne múzeumba állítani. Nos, ezúttal Ronaldo védte meg a brazil hősök becsületét. – Mérhetetlen beképzeltségre vall, ha valaki azt állítja magáról, hogy ő a legjobb – mondta Ronaldo.
A Kicsi, azaz Romario persze tudta, hogy lavinát indít el. – Biztos megint vitákat gerjesztek, és jól elverik rajtam a port, de igen, én voltam a legjobb – erősítette meg kijelentését az 1994-es világbajnok gárda kulcsembere.
Ronaldo azután reagált Roma-rio kijelentéseire, miután a Brazil Labdarúgó-szövetség bejelentette: a Real Madrid támadója megelőzte Romariót a válogatott góllövőlistáján. Ronaldo a Venezuela ellen szerzett két góljával már 56-nál jár, a legeredményesebb pedig Pelé, aki pályafutása során 77-szer talált a kapuba. Romario 55 gólja csupán a harmadik helyre elegendő. Az persze más kérdés, hogy ha ehhez hozzászámítjuk a bemutató és a klubcsapatok elleni meccseket, akkor Romario megelőzi Ronaldót. Pelé ebben a tekintetben is vezet.
Ronaldo elmondta, nem érdekli az első hely.
– Nem akarok jobb lenni, mint Pelé – mondta Ronaldo. – Én Ronaldo akarok lenni, arra figyelek, hogy jól játsszak és gólokat rúgjak. A számokat mindenki ismeri, aki akarja, vizsgálja őket.
Brazília egyébként veretlen a világbajnoki selejtezőkön, vezeti a dél-amerikai mezőny tabelláját. Ronaldo kilenc góllal első helyen áll a góllövőlistán.
Ő és Romario egyébként az 1998-as világbajnokság előtt szenzációs kettőst alkottak. Romario 38 éves, a Fluminense játékosa. Tervei szerint a szezon végén befejezi pályafutását. Valószínűleg utána is hallunk majd felőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!