Hírek

2004.11.18. 00:46

Az őszi eső a vetélytárs

Add már, uram a napot! – fohászkodtak az (egyébként) napsütéses texasi Houston világbajnoki tenisztornájának rendezői.

Árvay Sándor

A nyolcfős elit mezőnyhöz kilencedikként állandó belépővel csatlakozott az esős időjárás is. A kilencvenezer dolláros fellépti díjra azonban aligha tarthat igényt a hívatlan vendég…

– Nem hibáztatom a rendezőket, de az tény, hogy Sydneyben jobban éreztem magam, s nem csak azért, mert hazai környezetben játszottunk, de a fedett pálya feltétlenül biztonságot, nyugalmat jelentett – morfondírozott az ausztrál Hewitt az esőszünetek miatt kétnaposra kerekedett Moya elleni bemutatkozó meccs után (6:7, 6:2, 6:4).

– A pályán töltött 2 óra 15 perc játék mellett „esztendőket ücsörögtek” az öltözőben a szereplők. Nem jártak jobban a másik csoportbeli kollégák sem, hiszen közel kétórás csúszással kezdődött a Roddick–Henman derbi is. Az amerikai idegőrlő harcban 7:5, 7:6-ra verte Henmant, annak ellenére, hogy a brit a második játszma rövidítésében már 5-2-re vezetett, de végül elbukta a pontvadászatot, s így a mérkőzést is.

A csoport másik összecsapásán az orosz Szafin egy óra alatt elintézte a júliusi vállműtétje óta először versenyző argentin Coriát (6:1, 6:4).
Ha nehezen is, lezárult tehát a csoportküzdelmek első köre. A papírformának megfelelően a címvédő svájci Federer, valamint a volt világelső Hewitt, a másik ágon pedig Roddick és Szafin rajtolt győzelemmel.

A viadal első szakaszában körmérkőzést játszanak a résztvevők, s a két kvartett első két-két helyezettje jut a szombati elődöntőbe. A vasárnapi finálé nyertese 1,52 millió dollárral gazdagodik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!