Hírek

2004.11.10. 07:31

Bearanyozták a Korál együttest

Parcsami Gábor

Hét év után lett aranylemez a Korál együttes Maradj velem című dupla albuma. Ezen a zenekar 1997-es Kisstadionban rendezett koncertjének számai hallhatók. Az ünnepi alkalomra jelent meg a zenekarról egy DVD, amelyen a koncertfelvétel mellett az együttesnek a Rockszínpadon és az Erkel Színházban tartott bulija is látható.

– Még mindig érdeklik  a nótáink az embereket – mondja Balázs Fecó, az együttes vezetője. – Ezt nagy dolognak tartom, hiszen majd harminc éve született dalokról van szó.  – Jövőre a Kisstadionban újabb koncertet tervez az együttes. Ezen a régi nóták mellett több új számot is játszanak. Fecó még korainak tartana bármit is mondani a tervekről, azt viszont megígérte, hogy azok is korálos hangzásúak lesznek. Tervezik, hogy fiatalabb sztárokat is meghívnak, s velük énekeltetik el pár régebbi nótájukat. – Arról, hogy kik lépnek fel, még tárgyalunk. Az biztos, hogy Gáspár Laci a Megasztárból ott lesz – teszi hozzá az együttes vezetője.
A zenész nem tervez újabb szólólemezt annak ellenére, hogy az Újjászületés című CD-je szintén aranylemez-várományos. – Az első a zenekar. Mindent ennek rendelek alá – vallja Fecó. 

Balázs Fecó

Budapest, 1951. március 2.

1968: a Neoton együttes tagja

1972: Som Lajossal kiválik a Neotonból, és megalakítja a Taurus XT-t

1974–76: külföldön zenél

1976: Koncz Zsuzsa kísérőzenekarának a tagja

1978: megalapítja a Korál együttest

1985: a Korál feloszlik

1985-től szólókarrier, a sitkei kápolna egyik védnöke

1997: újra összeáll a Korál

Díjak: eMeRTon-díj (1987, 1988), Huszka Jenő-életműdíj (1998), Liszt-díj (1999)

Szólólemezek: Gyertyák a téren, Balázs Ferenc és a Korál, Unplugged in The Globe Royal, Újjászületés, Időtörés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!