Hírek

2004.11.17. 00:36

Beckham idegenként otthon

David Beckham és Michael Owen, a Bernabeu stadion-ban lép ma este pályára.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="305"] Iker Casillas, a spanyolok kapusa elsősorban David Beckhamtől és Michael Owentől, a klubtársaitól tart a szerdai madridi mérkőzés előtt
[/caption]A Real Madrid két csillaga a spanyol nemzeti csapat ellen bizonyíthat. Madridban barátságos mérkőzésen csap össze Spanyolország Angliával. Beckham és Owen jelenléte kuriózum értékű, hiszen kivételesen vendégként léphetnek fel klubjuk, a Real Madrid pályáján. – Álomszerű, hogy abban a stadionban lehetek csapatom kapitánya, amelyben hétről hétre pályára lépek – mondta Beckham. – Csodálatos mérkőzést várok!

Az angol válogatott középpályása egyébként októberi bordatörése után vasárnap az Albacete elleni 6-1-es találkozón tért vissza a Real Madridba. Míg csapattársa, Owen alaposan játékba lendült, nyolc mérkőzésen hat gólt szerzett. Owen ezúttal spanyol klubtársának, Iker Casillasnak a kapuját támadhatja.

A hálóőrön kívül Raúl, Guti és Michel Salgado szerepel még a spanyol válogatottban a Real Madridból. Amíg az angol együttesből Beckham és Owen ismerheti leginkább a spanyolokat, addig a hazaiaktól Reyes és Xabi Alonso számolhat be az ellenfélről. Reyes az Arsenal, míg Xabi Alonso a Liverpool játékosa.

Előbbi, a londoniak csatára már üzent az angol védőknek. Tudniillik a manchesteri Rio Ferdinand és a Neville fivérek keményen faragták őt októberben a klubjuk bajnoki összecsapásán. – Remélem, hogy Ferdinand és a két Neville elfelejtette az  utolsó Arsenal–Manchester mecs-cset – mondta Reyes.  – És abban is bízom, hogy ezúttal nem rugdosnak annyit, mint akkor. Pályafutásom során még soha nem kaptam anynyit, mint tőlük Manchesterben. Spanyolország nyerni szeretne Madridban.
Nagyon készülünk, nem igazi barátságos meccs lesz.

Eközben az angolok nem feledkeztek meg a spanyol szövetségi kapitány, Luis Aragones közelmúltbeli durva kijelentéséről. Ezért a keddi edzésen rasszizmusellenes trikót viseltek. A 66 éves szakvezető az egyik októberi edzésen azzal próbálta Reyest motiválni, hogy csapattársát, az Arsenal klasszisát, Thierry Henryt szapulta: – Csak a saját játékodra figyelj! Mondd meg annak a hülye négernek, hogy jobb vagy, mint ő!

Zubizarreta csak nevetett

Ugyanaz a program, mint 17 évvel ezelőtt. 1987-ben az angol–spanyol barátságos mérkőzést követő hétvégén játszották a Barcelona– Real Madrid csúcsrangadót. Idén is így lesz, szombaton a Nou Campban csap össze a két klub.

– Emlékszem, Gary Lineker szerdán négy gólt lőtt nekem, de később csak nevettem ezen – emlékezett Andoni Zubizarreta, a spanyol válogatott és a Barcelona egykori kapusa. – Ugyanis néhány nappal később az ő góljaival győztük le a Realt.

Gary Lineker négyese

Tizenhét évvel ezelőtt, 1987 februárjában csapott össze utoljára a Bernabeu stadionban Spanyolország Angliával.

A vendégek emlékezetes sikert arattak, 4-2-re nyertek. Gary Lineker nagy formában játszott, ő szerezte az angolok valamennyi gólját. Ráadásul akkoriban az FC Barcelonában játszott, s azon a meccsen klubtársának, Andoni Zubizarretának a kapuját vette be négyszer. Ma erre készül Owen is, ő Casillasnak szeretne szomorú estét szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!