Hírek

2004.11.19. 06:44

Gondoltak a mozgássérültekre is

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Mostantól könnyebben közlekednek a váci polgárok a városházán
[/caption]A mozgáskorlátozottaknak egyszerűbb lesz a jövőben a váci önkormányzat megközelítése. Seregi Emőkétől, a hivatal főépítész munkatársától megtudtuk, az átalakítást két hónapja kezdték.
Ennek során megépítettek egy a hátrányos helyzetűek által is használható új beléptetőrendszert, egy liftet és egy vizesblokkot.

E mellett gondoltak a gyengén látókra is. Az ő számukra jól látható információs táblákat és a tájékozódást megkönnyítő szalagokat helyeztek el. Minderre együttesen közel ötvenmillió forintot fordítottak.
Az építkezést a tervek szerint november végéig kell befejezni. A munka dandárján már túljutottak, ám a lift átadása várhatóan két hetet csúszik.
Hasonló átalakításokra került sor a váci okmányirodában is. E helyt egy feljáró, egy vizesblokk és egy a mozgáskorlátozottak igényeihez igazodó információs pult létesült.

A városban sok hátrányos helyzetű polgár él. Itt van többek közt a Pest Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete is, amelynek tagjai gyakran keresik fel a városházát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!