Hírek

2004.11.29. 05:44

Házat kap a rendőrség

Terézváros egyedülálló kerülete Budapestnek. Többek között azért is, mert a városrésznek nincs önálló rendőrkapitánysága.

Izing Antal

A terézvárosiak nem a saját kerületükben intézik rendőrségi ügyeik egy részét. Annak ellenére sem, hogy a Szinyei Merse utca 4. alatti épületet már 1998-ban megvette az önkormányzat a BRFK-val egyeztetve. Azért, hogy végre önálló kapitányságuk lehessen. Nyolcszázmillió forintot költöttek rá, azóta a belügynél a labda.

Az önkormányzat százmilliós nagyságrendben támogatta idén is a VI.-VII. kerületi kapitányság VI. kerületben dolgozó egységét. Járművekre és jutalmakra adtak. Készült egy közvélemény-kutatás, miszerint a lakosság önálló kapitányságot akar. Verók István polgármester kampányában azt ígérte, lesz kapitányság. Verók szerint a pillanat adott. Hiszen ugyanaz a koalíció van kormányon és a fővárosban is, amelyik a kerületben.

Ha a VI.-VII. kerületi kapitányságot ketté választanák, akkor Verók szerint létszámnövelésre csak a vezetői munkakörökben lenne szükség.
A kerület kész kivenni a részét az anyagi tehervállalásból, ha a kormány úgy dönt, önálló kapitányságot hoz létre Terézvárosban.

Azt, hogy a kerület a BRFK-nak ajándékozza az épületet, törvény teszi szükségessé. Rendőrség csak rendőrségi tulajdonban lévő épületben működhet. A szerződésben viszont benne lesz, hogy a ház addig marad a BRFK-é, amíg abban önálló rendőrkapitányság működik.

A levelet elküldték

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Terézváros önálló rendőrkapitányságáért a képviselő-testület szándéknyilatkozatot tett, hogy a Budapest VI. kerület Szinyei Merse Pál utca 4. szám alatti ingatlant ajándékozással a BRFK-nak átadja. Tisztelettel: Verók István polgármester”

A levelet megkapták: Gyurcsány Ferenc, Kiss Péter, Lamperth Mónika, Pál Tibor államtitkár, Gergényi Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!