Hírek

2004.11.02. 06:19

Kalózlányból csókos asszony

Régebben a szabadúszást választotta. Megérte, így is megtalálják a rendezők. Forgat a Pesti Harlem című új magyar filmben. De ő a Csókos asszony és az Olympia címszereplője is.

Konkoly Edit

A debreceni lány negyedéves volt, amikor Bálint András meghívta a Radnótiba. Hét évig volt a társulat tagja. Két éve kilépett, idén Kaposvárra hívták. Forgat is, a Pesti Harlem című film főszereplője. Ezt őszre be szerették volna fejezni. Nem sikerült. Pedig csak két forgatási nap hiányzik, de elkezdődött az évad, pénzhiánnyal küszködnek, ennek ellenére még bíznak a folytatásban.Pécsett egy operettben, A csókos asszonyban játszik. – Béres Attila fekete-fehérben képzelte el a darabot – mondja a színésznő. – Olyan az előadás, mint egy húszas évekbeli film.

Most Molnár Ferenc Olympiáját próbálja Csiszár Imrével. A darabot a Turay Ida Vándorszínházban mutatják be. A bemutatót november 12-én a Budai Művelődési Házban tartják.
– Milyen a legújabb nő, akit alakít? – faggatom.
– Igazi hercegnő. Annyira büszke, hogy még a szerelmét sem vállalja fel.
– Azt sem tudom, hol élek mostanában – neveti el magát.
– Budapesten, Pécsett és nemsokára Kaposvárott. És persze útközben. Hogyan működik így a magánéletem? A párommal így is szakítunk időt egymásra. A színésznő egy időben sokat jógázott, de ma is vigyáz az alakjára. Figyel arra is, mit eszik. Egyszer rosszul esett el a színpadon. Megsérült, de műteni végül nem kellett, mert kikúrálta magát. Esküszik az erdélyi kovaföldre, amely tisztítja a szervezetet.
– Amikor eljöttem a Radnótiból, kicsit féltem, mi lesz velem. De sok nagyszerű rendezővel hozott össze a sors. Ma már örülök, hogy volt bátorságom a bizonytalanságot választani.

Gubás Gabi

1974. április 7., Debrecen

1995 Radnóti Színház, Budapest

2003 szabadúszó

2004 Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Filmek: Kalózok, A rózsa énekei, Pizzás, Papsajt, Bolondok éneke, Pesti Harlem (forgatás alatt)

Olympia, a gőgös Molnár Ferenc-hercegnő

„Többször játszottam Molnár Ferenc nőalakjait. Mindegyik hús-vér figura, teli élettel, bájjal, szépséggel, esendőséggel. Molnárban az is csodálatos, hogy a női figurák nyelvezete jellegzetes, csak rájuk jellemző. Most Olympiát próbálom, aki nemes, méltóságteljes nő. Nem is hajlandó más, alacsonyabb társadalmi rétegekkel érintkezni. Gőgjéért azonban megleckéztetik. Megszelídíti egy apró csalás, végső soron a szerelem. Igaz, akkor már késő, gondolhatnánk. Csakhogy ugyanúgy, mint a szerző, mi is lebegtetjük a történet befejezését.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!