Hírek

2004.11.24. 00:51

Két színház támogatása miatt orrolt meg Atkári

Patay G.

A Reggel információja szerint a Katona és a Radnóti színház 28 milliós kiegészítő támogatása miatt telt be a pohár Atkári Jánosnál. Budapest „pénzügyminisztere” ugyanis nem nézné jó szemmel, ha a színházak támogatását két, a Kulturális és Színházi Alap tartaléka terhére fizetnék ki.

Ez csak a névleges oka Atkári, saját maga által megszellőztetett lemondásának. Az MSZP-frakció már 2002-ben sem támogatta szívesen. A választások után miatta nem voltak több hónapig főpolgármester-helyettesei Budapestnek. Az egyik forgatókönyv szerint Atkári helyét az MSZP-s Kardos Péter venné át. Vajda Pál helyére pedig Lakos Imrét jelölnék. A másik elképzelésben szintén szerepel Lakos főpolgármester-helyettesé választása csak Atkári helyére, ebben az esetben felosztanák Demszky többi helyettese között Vajda területeit. Erre utalhat, hogy a városüzemeltetési főpolgármester-helyettestől már elvették a lakásügyi szakterületet, amit Bakonyi Tibor kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!