Hírek

2004.11.24. 01:07

Köpönyegforgatás és rongyrázás

Toót H. Zsolt

MEGBÍZHATATLAN párt hírébe akarja keverni a Fideszt a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták (Fibisz). Az ifjú baloldaliak ötletesnek szánt kezdeményezéssel rukkoltak elő: vörös-narancssárga színű köpenyt ajándékoznának a népszavazási kérdések ügyében szerintük hiteltelenül megnyilvánuló Orbán Viktornak. Mint kifejtik: „A Fidesz olyan érdekközösség, amelynek egyetlen célja, hogy adminisztratív eszközökkel minél nagyobb szavazóbázist generáljon önnön támogatására az egyes országgyűlési választások idejére.”

ILYEN AZ, AMIKOR A HÓHÉRT AKASZTJÁK. A Fidesz korábban egyeduralkodó volt a szellemes ötletek politikai piacán. Ma a baloldal megmondóemberei is készek bohóctréfával rontani a fiatal demokratákra. Ehhez persze átütő erejű igazságok kellenének. A köpönyeges vicc mögött viszont nincs ilyesmi. Igaz, hogy vannak kétszínű pártjaink, amelyek mindent megtesznek a szavazatszerzésért. Ez a tétel viszont mindegyik pártra igaz.

Az emlegetett KÖPÖNYEGET akár Gyurcsány Ferenc is felpróbálhatná. Aki megvallotta: lélekben ő is azok mellett van, akik tágítanák a határokat. S akit ebben az érzelmes megfogalmazásában egyáltalán nem zavart, hogy a pártja és kormánya mostanság vagyonokat költ arra, hogy a nemleges válaszokat ajánló plakátokkal díszítse ki az utak szélét. A balról és jobbról felvonuló bohócok tréfáit tehát köszönettel nyugtázzuk, de a derültségnek híján vagyunk. Sokan vannak, akik a köpönyegforgatást csakúgy nem szenvedhetik, mint a rongyrázást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!