Hírek

2004.11.10. 02:01

Megbízott kezeli majd Tápiószelén a kasszát

Lázin M.

Tápiószelén az önkormányzati testületben a törvényben meghatározott 14 helyett 16-an vannak. A sajátos helyzet akkor jött létre, amikor a 2002-es választásoknál két orvos is bekerült a képviselők közé. Jogértelmezési vita alakult ki, hogy velük kapcsolatban összeférhetetlenség áll-e fenn. Emiatt a Pest Megyei Bíróság kizárta őket a testületből. Helyükre pedig a sorban következő két képviselőjelölt lépett. Ám a két orvos felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz (LB). Az LB ezt először elutasította, ám második körben helyt adott kérelmüknek. Ezért vannak most tizenhatan. Azóta csak az idei költségvetést tudta megszavazni.

Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága ma dönt a testület feloszlatásáról. Amennyiben a bizottság a javaslatot megszavazza, a parlament hozza meg a végső döntést. Ha ez igen, akkor a köztársasági elnök biztost nevez ki, és hatvan napon belüli időpontra kiírja az új választásokat. Ez alatt az idő alatt a biztos és a jegyző a költségvetésben meghatározott módon kezeli Tápiószele pénzét.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!