Hírek

2004.11.26. 07:25

Nagy Tímea szerint igazi világszám a Világszám

Olimpiai bajnok vívónőnk Koltai Róbert minden filmjét látta, a legújabbat már a bemutató előtt.

Konkoly Edit

– Szerencsés és kivételezett helyzetben vagyok. Már a bemutató előtt láthattam Koltai Róbert legújabb filmjét, a Világszámot – mondja Nagy Tímea vívó, olimpiai bajnok.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Koltai Róbert
[/caption]– Nem másért, minthogy a férjem, Varga Sándor készítette a film alkotói folyamatáról szóló tévéműsort. Most hirtelenjében, ahogy végiggondolom, az biztos, hogy Koltai összes filmjét láttam. Remek film a Sose halunk meg, a Csocsó és a Szamba is. Nagyon szeretem ezeket a mozikat, hiszen valódi emberi érzésekről szólnak. De némi iróniát is felfedezek bennük. Hol sírni, hol pedig nevetni van kedve az ember lányának, amikor nézi a filmeket. A szereplők esendőek, szerethetőek, akik képesek az észt és az érzelmeket megjeleníteni.

Koltai műveiben hiteles az emberábrázolás, és az irónia mellett nagyon finom humor jellemzi. Mostani története két bohócról szól, akik történetesen ikertestvérek. Tudja, néha olyan érzésem támadt: a bohócok mulattatnak, ám ha jobban megnézem őket, a szemük szomorú.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Gáspár Sándor
[/caption]A két főszereplő, Gáspár Sándor és Koltai Róbert – nem tudom másként mondani – fantasztikus! S akkor még nem szóltam magáról a történetről. A film befejező részéről nem beszélek, az a nézők meglepetése legyen. Örülök annak is, hogy a főszereplőkön kívül is jó néhány kitűnő színészi alakítást láthattam. Például Jiri Menzelét, Bács Ferencét, Tordy Gézáét, Györgyi Annáét és Trill Zsoltét. Ja, és a film címe: Világszám. Tényleg az!

Nagy Tímea

Budapest, 1970. augusztus 22.

Egyesülete: Honvéd-LNX

Edzője: Udvarhelyi Gábor

Versenyszám: párbajtőr egyéni és csapat

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok egyéniben (2000, 2004)

Koltai Róbert

Budapest, 1943. december 16.

Nős, felesége Pogány Judit, fia Gábor (1972)

1968-ban diplomázik a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán

Filmrendezései: Sose halunk meg, Szamba, A miniszter félrelép, Ámbár tanár úr, Csocsó, Világszám

Díjak: Jászai Mari-díj (1976), érdemes művész (1985), Déri János-díj (1997)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!