Hírek

2004.11.27. 00:52

Nyerhetünk a kettős állampolgársággal

Szakács Árpád

Nem kiadást, hanem bevételt hoz az országnak a kettős állampolgárság – nyilatkozta az Axel Springer laphálózatnak adott interjújában a december 5-i népszavazással kapcsolatban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A volt miniszterelnök szerint a Kárpát-medence magyarok lakta területei komoly erőt jelentenek hazánk számára. – A népszavazással kitolhatjuk Magyarország gazdasági határait, több vállalkozás jöhet létre, gyarapodhat a munkahelyek száma, nőhetnek a fizetések, nyugdíjak – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a státustörvény elfogadása óta csökkenni kezdett az áttelepült magyarok száma. A volt kormányfő hasonló hatást vár a kettős állampolgárságtól is. Ha nemmel szavaznának az emberek, akkor lélekben több millió magyart vesztünk el. A határon túliak úgy érzik majd, hogy lemondott róluk az anyaország, ami jóvátehetetlen lelki sérülést okoz számukra – tette hozzá.
A kórházak magánosításával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: ha nem állítják le a privatizációt, létrejönnek a szegény és a gazdag kórházak. Hangsú-lyozta: nagy esély lesz arra, hogy a legnehezebb helyzetben élők szoruljanak majd ki a tisztességes ellátásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!