Hírek

2004.12.01. 00:39

Szászfalvi lemondatná a köztelevízió elnökét

K. G.

Azonnali lemondásra szólította fel a Magyar Televízió Rt. elnökét és kuratóriumi elnökségét, különösen a testület MDF által delegált tagjait Szászfalvi László.

A Nemzeti Fórum országgyűlési csoportjában dolgozó független képviselő az egyházakat érintő „cenzúra” miatt szeretné leváltatni a köztévé vezetését. „Rudi Zoltánnak le kell vonnia a személyi konzekvenciát, és azonnal le kell mondania a közszolgálati televízió elnöki tisztségéről”
– mondta Szászfalvi.

A honatya szerint az MTV-ben kicenzúrázták a katolikus és református híradók népszavazással kapcsolatos azon anyagait, amelyek a részvételre és az igenre buzdítottak. Szászfalvi azt mondta: az elmúlt tizenöt évben nem fordult elő, hogy a közszolgálati televízió elnöke az egyházak által autonóm módon szerkesztett műsorokba beleszólt volna.

Rudi Zoltán, az MTV elnöke a múlt héten az ügyről kijelentette: nem cenzúráznak műsort az MTV-ben, normális műsorkészítési folyamat történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!