Hírek

2004.11.29. 05:48

Tiba Zsolt három javaslatot tett

Patay G.

Újabb egyeztetésre hívta a hét második felére a kerületeket Tiba Zsolt főjegyző, hogy megállapodjon velük a forrásmegosztásról. Az ezt szabályozó rendelet júniusi módosítása értelmében idén már 2,2 milliárd forintot vontak el a kerületektől. A vitatott fővárosi forrásmegosztási elképzelés tíz önkormányzat számára volt hátrányos.

Tiba a csorba kiköszörülésére három javaslatot dolgozott ki. Az egyik szerint a kerületek az elvont támogatás felét vissza nem térítendő, felét pedig visszatérítendő támogatásként kapnák meg. A másik szerint a teljes összeget visszautalnák a kerületeknek, de azt később, vissza kellene fizetniük.

A harmadik szerint minden maradna a régiben, viszont a főváros a júniusi módosításhoz képest nem vonna el több forrást a kerületektől. A kerületek és a főváros közötti megosztott bevételek teljes összege 160 milliárd forint. Az újabb módosítási elképzelés szerint több mint kétmilliárd forint járna a fővárosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!