Hírek

2004.11.03. 06:24

Torgyán Józsefet mentő tanúnak idéztette Szabadi

Kiszámíthatatlan, hogy mikor fejeződik be Szabadi Béla volt FVM-államtitkár, volt országgyűlési képviselő büntetőpere. Az ügy tárgyalása tavaly december elején kezdődött.

Szemán L.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal húsz rendbeli hűtlen kezeléssel, továbbá csalással és sikkasztással vádolja az egykori politikai államtitkárt, Torgyán József jobb-kezét. A bűncselekményekkel okozott kár az ügyészség szerint meghaladja az egymilliárd forintot. Szabadi vádlott-társai között van többet között Simon László, aki korábban Torgyán József közeli munkatársa volt. Simon a büntetőeljárás alatt hosszabb ideig Izraelben tartózkodott.
A Fővárosi Bíróságon tegnap dr. Diós Erzsébet bíró újabb tanúkat és szakértőket hallgatott ki. Nem volt köztük dr. Torgyán József, Szabadi egykori felettese a minisztériumban. A kisgazdák volt vezetőjét tanúként idéztette meg Szabadi Béla és védője, dr. Bárándy György.
Az azonban még nem dőlt el, hogy melyik tárgyalási napon hallgatja meg a bíróság Torgyán Józsefet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!