Hírek

2004.11.09. 01:31

Vállon találta el az őrt a rabló

Kiraboltak egy pénzszállítót hétfő délelőtt Debrecen belvárosában.

Nagy Eszter Dóra

Megtámadtak egy pénzszállítót Debrecenben. A tettesek a belvárosi bank hátsó kijáratánál csaptak le áldozataikra. A rablásnál egy farsangi maszk mögé bújó 30-35 év körüli férfi maroklőfegyvert is használt. A pénzszállító biztonsági őrt a vállán érte a lövés, őt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították. A tettesek megszerezték a pénzes zsákot is, de azt egyelőre nem tudni, menynyi pénzt vittek magukkal.
Lapunk úgy értesült, az őrt a tettesek hozzábilincselték egy lépcsőkorláthoz is. Szorult helyzetéből a helyszínre érkező hatóságok szabadították ki. Társa nem sérült meg a támadás során.
A hajdú-bihari megyeszékhely belvárosában történt bűncselekménynek több szem- és fültanúja lehetett. A rendőrség tanúkutatásba kezdett. Ennek során megállapították, hogy az egyik elkövető 30-40 év körüli, aranykeretes, kerek lencsés szemüveget visel és borostás. Társa, aki arcát maszkkal takarta el, 180 centiméter magas, vékony testalkatú. A megyei rendőrség képviselője arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy mivel menekültek el a bűnözők.

Zsákmány nélkül

Legutóbb Bonyhádon történt hasonló eset szeptember 28-án. Akkor két rabló a helyi takarékszövetkezetnél támadt rá egy pénzszállító autóra. A kocsi egyik kísérőjét több lövéssel súlyosan megsebesítették, de zsákmány nélkül távoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!