Hírek

2004.11.05. 06:25

Világelsők közé sorolta egy felmérés Budapestet

Fővárosunk a hatodik legjobban vezetett város a világon. Olyan kihívókat szorított maga mögé, mint Peking, vagy Hongkong.

Steiner K.

Egy több mint harminc világvárosra kiterjedő felmérésben Budapestet találta a hatodik legjobban vezetett városnak a Jones Lang LaSalle iroda. A listavezető Szingapúron kívül Barcelona, Dubai, New York és Sanghaj előzi meg fővárosunkat a ranglistán.

Az iroda összesen harminchárom várost vizsgált meg mennyiségi, minőségi és egyéb kritériumok alapján. A jelentésből kiderül: egyre több, különböző adottságú város rendelkezik sikeres vezetéssel. Az iroda példaként említi Budapestet, csakúgy, mint Pekinget és New York-ot. Igaz, ez előbbieket fejlődő, míg utóbbit világvárosként hozza fel. A jelentés vizsgálta a városok jövőjét érintő irányítói döntések és az ingatlanpiac hatását a városok fejlődésére, illetve a városok kultúrális életét is.

A ranglista alapját képező kutatás célja az volt, hogy vizsgálja a városok versenyképességét, így vetítve előre, ki lehet győztes, vagy épp vesztes a „világváros” címért folyó küzdelemben. A LaSalle szerint azon városok szállnak ringbe jó eséllyel, melyek jó városirányítással és jó piaci adottságokkal rendelkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!