Hírek

2004.12.02. 07:08

A harmadik helyért játszik

Bangkokban a 35. Király-kupán a magyar válogatott ma Észtország legjobbjaival találkozik. A tét a torna harmadik helyének megszerzése.

Lázár Lajos

A thaiföldi nemzetközi tornán Magyarország kedden vereséget szenvedett Szlovákia együttesétől, így nem sikerült döntőbe jutni. A másik ágon Észtország tiezenegyesekkel maradt alul a házigazdákkal szemben. A két győztes játszik az első helyért, míg a vesztesek a harmadik helyért csaphatnak össze. Szlovákia ellen Lothar Matthäus hét újoncnak adott lehetőséget, közülük hárman – Kriston, Vanczák, Vadócz – kezdőként léptek pályára, Koplárovics, Kerekes, Rajczi valamint Nikolov csereként. A szövetségi kapitány a mérkőzésről azt mondta, hogy az utazás, az időeltolódás, és a nagy meleg miatt fáradt volt a csapat. Ezért maradtak ki a helyzetek, és ha valamivel frissebbek vagyunk, mésképp alakulhat az eredmény.
A magyar válogatott játékosai szerdán délelött pihentek, délután a szálloda fitnesztermében tarottak ázmozgató edzést. Csütörtökön délelőtt labdás edzés szerepel a programban, majd a kapitány megtartja a taktikai értekezletét. Matthäus már az elutazás előtt jelezte, hogy valamennyi játékosnak lesz bizonyítási lehetősége. Észtország ellen három újoncot avatunk, ott lesz a csapatban Posza, Éger és Pollák is. A magyar csapat várható öszszeállítása: Posza – Nikolov, Éger, Komlósi, Pollák – Rósa H., Rajczi, Vanczák, Koplárovics – Kerekes, Waltner. Az észtek elleni mérkőzés magyar idő szerint délelőtt 11 órakkor kezdődik.

Eddig egy vereség

A magyar válogatott története során eddig egy alkalommal találkozott Észtország nemzeti tizenegyével. A mérkőzésre 2003. november 19-én került sor az Üllői úton. Az eredményt szívesen felednénk, mert az észtek nyertek 1-0-ra. Ezen a meccsen búcsúzott a válogatottól Gellei Imre szövetségi kapitány. Érdekesség, hogy ekkor volt először válogatott Simek Péter, és akkori csapatból egyedül ő az, aki ismét pályára léphet az észtek ellen.

Matthäus újra futballozna a lipcsei csapatban

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szívesen vállalna tanácsadó szerepet az 1. FC Lokomotive Leipzig együttesénél, sőt néha egy-egy félidőre pályára is lépne. „Alkalmanként egy-két napra szívesen ellátogatnák Lipcsébe és megpróbálnék segíteni” – írta az 1990-ben világbajnok német együttes kapitánya a Sport-Bildben. Lipcsében, a 2006-os vb egyik helyszínén jelenleg nincs profi futball. A fizetésképtelenné vált klub 1. FC Lokomotive Leipzig néven alakult újjá. A vezetők, hogy visszacsábítsák a nézőket és így a támogatókat, legutóbb megnyerték a 62 éves Henning Frentzelt és az ex-válogatott Heiko Schulzot, a csapat két volt sztárját, hogy egy mérkőzésre szálljanak be. Erre a találkozóra 12 ezren voltak kíváncsiak. A csapat jelenleg a legalacsonyabb, a tizenegyedik osztályban szerepel – kiemelkedően. Mérlege: 10 mérkőzésből 30 pont, 104–5-ös gólkülönbség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!