Hírek

2004.12.09. 06:53

Át kellene lépni a legutolsó küszöböt is

Ismét nagy tervekkel vág neki az aktuális versenynek, a hazai Európa-bajnokságnak a női kézilabda-válogatott.

Schiller Zsolt

Bár a hivatalos célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése, az új kapitány, Kiss Szilárd nyíltan beszél az aranyálmokról. Elődje, Mocsai Lajos mindig visszafogottan szólt az esélyekről.
A szakértők szerint Mocsai elméletben mindent tud, remekül készíti fel csapatát taktikailag és erőnlétileg, de a kritikus meccshelyzetekben csődöt mond.

Csakúgy, mint négy éve a dánok elleni olimpiai döntőben, illetve tavaly decemberben a franciák elleni, zágrábi világbajnoki fináléban. Mocsai az utolsó bő tíz percben mindkétszer a nézőket vezényelte és ünnepelt, a pályára alig figyelt. 

Kiss korábban a veszprémi férfiakkal ért el kiemelkedő eredményeket, négy és fél éve meglepetésre női együttesnél, a Dunaferrnél vállalt munkát, s ezalatt 3-3 bajnokságot és honi kupát nyert. Tavaly a Slagelse elleni BL-elődöntőben 11 gólos vezetés után engedtek ki tanítványai, s csak öt maradt a végére. A visszavágón pedig hamar elúszott a remény a továbbjutásra. Ettől függetlenül azt tartják róla, remekül változtat meccs közben, s ez bizakodásra ad okot.

Laurencz László, a sikerkapitány bízik az aranyban

Az olimpia előtt is mondtam, hogy a mienk a világ legjobb csapata,

s ez most is így van. Előny, hogy több vetélytárs fiatalít, de nem szabad elfeledkezni az olimpiáról lemaradó norvég és orosz válogatottról, mert ezek most akarnak bizonyítani. A mieink komoly munkát végeztek, és a románok elleni két sima győzelem is bizakodásra ad okot – mondta Laurencz László, akinek irányításával a legutóbbi hazai nagy tornán, 1995-ben ezüstérmet nyert a női válogatott.

A magyar csapat programja:

12.09.,17.45 Fehéroroszország

12.10., 17.45 Ausztria

12.12. 17.00 Franciaország

A mi csoportunk (D) és a C turnus első három helyezettje a debreceni, míg az A és a B jelű négyes első háromja Győrben játssza a középdöntő meccseit jövő kedden, szerdán, illetve csütörtökön. A helyosztókat, így az elődöntőt és a döntőt szombaton és vasárnap a Papp László Arénában rendezik.

A hazai válogatott:

kapusok: Pálinger Katalin, Irina Sirina

mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Lovász Zsuzsanna, Radulo-vics Bojana, Mehlmann Ibolya, Ferling Bernadett, Görbicz

Anita, Siti Eszter, Kulcsár Anita, Bohus Bea, Kindl Gabriella, Szűcs Gabriella, Nagy Ivett, Pigniczki Krisztina, Tóth Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!