Hírek

2004.12.09. 06:53

Át kellene lépni a legutolsó küszöböt is

Ismét nagy tervekkel vág neki az aktuális versenynek, a hazai Európa-bajnokságnak a női kézilabda-válogatott.

Schiller Zsolt

Bár a hivatalos célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése, az új kapitány, Kiss Szilárd nyíltan beszél az aranyálmokról. Elődje, Mocsai Lajos mindig visszafogottan szólt az esélyekről.
A szakértők szerint Mocsai elméletben mindent tud, remekül készíti fel csapatát taktikailag és erőnlétileg, de a kritikus meccshelyzetekben csődöt mond.

Csakúgy, mint négy éve a dánok elleni olimpiai döntőben, illetve tavaly decemberben a franciák elleni, zágrábi világbajnoki fináléban. Mocsai az utolsó bő tíz percben mindkétszer a nézőket vezényelte és ünnepelt, a pályára alig figyelt. 

Kiss korábban a veszprémi férfiakkal ért el kiemelkedő eredményeket, négy és fél éve meglepetésre női együttesnél, a Dunaferrnél vállalt munkát, s ezalatt 3-3 bajnokságot és honi kupát nyert. Tavaly a Slagelse elleni BL-elődöntőben 11 gólos vezetés után engedtek ki tanítványai, s csak öt maradt a végére. A visszavágón pedig hamar elúszott a remény a továbbjutásra. Ettől függetlenül azt tartják róla, remekül változtat meccs közben, s ez bizakodásra ad okot.

Laurencz László, a sikerkapitány bízik az aranyban

Az olimpia előtt is mondtam, hogy a mienk a világ legjobb csapata,

s ez most is így van. Előny, hogy több vetélytárs fiatalít, de nem szabad elfeledkezni az olimpiáról lemaradó norvég és orosz válogatottról, mert ezek most akarnak bizonyítani. A mieink komoly munkát végeztek, és a románok elleni két sima győzelem is bizakodásra ad okot – mondta Laurencz László, akinek irányításával a legutóbbi hazai nagy tornán, 1995-ben ezüstérmet nyert a női válogatott.

A magyar csapat programja:

12.09.,17.45 Fehéroroszország

12.10., 17.45 Ausztria

12.12. 17.00 Franciaország

A mi csoportunk (D) és a C turnus első három helyezettje a debreceni, míg az A és a B jelű négyes első háromja Győrben játssza a középdöntő meccseit jövő kedden, szerdán, illetve csütörtökön. A helyosztókat, így az elődöntőt és a döntőt szombaton és vasárnap a Papp László Arénában rendezik.

A hazai válogatott:

kapusok: Pálinger Katalin, Irina Sirina

mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Lovász Zsuzsanna, Radulo-vics Bojana, Mehlmann Ibolya, Ferling Bernadett, Görbicz

Anita, Siti Eszter, Kulcsár Anita, Bohus Bea, Kindl Gabriella, Szűcs Gabriella, Nagy Ivett, Pigniczki Krisztina, Tóth Tímea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!