Hírek

2004.12.02. 07:10

Az elnök úr mindent megtesz

Presztízskérdésnek tartja Aján Tamás, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség javasolja újraválasztását a nemzetközi szövetség (IWF) elnöki posztjára. A sportvezető azonban hozzátette: az MSSZ segítse nélkül is megerősíthetik tisztségében.

Riskó Márton, Teszler Vendel

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkáraként is tevékenykedő Aján tegnap délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze. Szerette volna, hogy a média képviselői minél hitelesebb képet kapjanak az athéni olimpia doppingbotrányára visszavezethető ügyben. A teljes tisztánlátásra azonban esély sem volt, mivel a sportdiplomata a másik oldalról, a hazai szövetség elnökségéből senkit nem hívott meg a tájékoztató helyszínére. Pedig valószínűleg Dolovai Tamásnak, az MSSZ elnökének is lett volna mondanivalója. Elmesélhette volna, miért érzik úgy a hazai szövetségnél, hogy az Athénban doppingvétséget elkövető három versenyző, Gyurkovics Ferenc, Kecskés Zoltán és Kovács Zoltán nem kapott elég segítséget Ajántól. A sajtótájékoztató házigazdája ugyanakkor beszélt saját sérelmeiről. Nem érti, hogy neki mi köze a doppingbotrányhoz. Szerinte ilyen alapon Gyulai Istvánt, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség főtitkárát is elővehetnék Annus Adrián és Fazekas Róbert doppingügyében.
– 1975 óta foglalkozom a doppinggal, ezért tudom, hogy ilyen helyzetben mit kell cselekednem – nyilatkozta Aján Tamás. – Most is mindent megteszek a három versenyzőnkért.
Utána áttért arra a kérdésre, van-e eséyle újraválasztására, mivel a magyar szövetség nem támogatja azt. Aján kijelentete, hogy az IWF elnöki tisztségének elnyeréséhez nem szükséges számára  a magyar szövetség támogatása. „Nekem presztízskérdés, hogy az MSSZ javasolja az újraválasztásomat” – mondta.
Aján szerint a hazai szövetségnek is érdeke, hogy magyar sportvezető legyen az IWF első embere. Ezért is tartja furcsának, hogy miközben Bangladestől Paraguayig 82 nemzeti szövetség biztosította támogatásáról, a magyarok ellene fordultak. Az IWF tisztújító kongresszusát március 3–4-én tartották volna Budapesten, de Aján szerint ilyen légkörben nem szabad megrendezni az eseményt.
A közgyűlésre két-három héttel később, új helyszínen kerül sor. Mint már oly sokszor: magyarok egymás ellen…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!