Hírek

2004.12.20. 00:00

Börtön a baba lefejezéséért

Öt év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték azt a húszéves nőt, aki két éve brutálisan megölte újszülött gyermekét.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="246"] Nyírtelken egy 16 éves lány két éve szintén zacskóba rakta gyermekét
[/caption]A fej nélküli csecsemőholttestet 2002 októberében találták meg egy dabasi családi ház udvarán. A zacskóba rejtett tetemről a bejelentést tevő nő azt állította, hogy valaki átdobta a kerítésükön. Később kiderült: a baba az unokája. A kislány két nappal korábban született. Az akkor tizennyolc éves anya terhességéről a család semmit nem tudott. Azt vallották, észre sem vették, hogy lányuk állapotos. T. G. október 27-én hozta világra gyermekét. Szatyorba rakta, és az udvaron hagyta. Itt talált rá a nagymama a megcsonkított tetemre, és értesítette a rendőrséget.

Az sokáig a rendőrök előtt sem volt tisztázott, hogy a fiatal anya, vagy ahogy a család állította, a kutyák csonkolták meg a babát. A bíróságon azonban kiderült: T. G. volt a tettes. Ezt az ebek felboncolásáról készült szakértői véleményből állapították meg. A tárgyaláson a fiatal lány azt mondta, hogy felelősnek érzi magát a történtek miatt.

A bíróság mindezért egyenes ölési szándékot állapított meg, és öt év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a most húszéves nőt. Emellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltották a vádlottat a közügyek gyakorlásától. A Pest Megyei Bíróság elsőfokú ítélete nem jogerős, ellene a védelem fellebbezést nyújtott be.

Titokban szültek, kegyetlenül gyilkoltak

2004. november 1. Szennyes-tartóban találtak rá arra az újszülött kisfiúra, akit kocséri anyja rejtett el, miután bántalmazta.

2003. szeptember 11. Debrecenben, egy panzióban szülte meg gyermekét egy fiatal anya. Megfojtotta a csecsemőt, majd otthagyta.

2002. december 25. Elégette újszülött gyermekét egy 24 éves anya Öttevényben. A nő mindenki előtt titkolta terhességét.

2002. október 6. Guberálók találták meg Borsodbótán annak a kislánynak a holttestét, akit 25 éves anyja egy pincében szült meg, majd a szemétbe dobta.

2002. szeptember 6. Egy melléképületben a nagymama talált rá zacskóba rejtve 16 éves lánya gyermekére Nyírteleken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!