Hírek

2004.12.06. 06:36

Bravúros bronzérmek

Szombaton az Elektromos Népfürdői utcai csarnoka adott otthont a dzsúdósok súlykorlátozás nélküli Európa-bajnokságának.

Teszler Vendel

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Kovács Antal (balra) az elődöntőben bukott el, a grúz Kiziasvili két jukóval győzte le a magyar olimpiai bajnokot
[/caption]Az esélytelenek nyugalmával induló paksi Kovács Antal és a miskolci Kosztolánczy György egyaránt harmadik helyen végzett.
A magyar dzsúdó egyetemistái megmutatták, hogy doktori diszszertációírás, illetve államvizsgára készülés közben is képesek egy Eb-bronzra. Mindketten inkább ésszel, mint erővel küzdöttünk – nyilatkozta a közgazda doktoriját író olimpiai bajnokunk, Kovács Antal.
A nagyemberek között százkilósan is kicsinek számító Kosztolánczy György szintén elégedett volt. – Tanulmányaim szempontjából elég eseménydús időszakban sikerült helytállnom. Nagyon örülök a bronzéremnek - mondta a miskolci sportoló.

Kovács Antal a grúz Dzsikurauli ellen kezdett, riválisát vesztes állásból fordítva hosszabbításban, aranyponttal győzte le. Atom Anti erejét bizonyította, hogy az orosz Galkin ellen második hoszszabbításos találkozóját is megnyerte. Az elődöntőben is remekül helytállt, ám a grúz Kiziasvili két jukojával továbbjuttatta magát. Kovács Antal így a májusi általános Európa-bajnokságon, 100 kilóban nyert ezüstérme után idei második kontinensviadalán is begyűjtött egy bronzérmet.

Kosztolánczy György szintén nehéz mérkőzéseken jutott el a harmadik helyig. Elsőként a grúzból göröggé vált Iliadisz verte jobb intésaránnyal, majd leléptetéssel nyert az orosz Balacsinszkijjal szemben. Az elődöntőben a francia Bataille ellen viszont már nem volt esélye. A gallok nehézembere meg sem állt az aranyig, akárcsak Kosztolánczyval szemben, úgy Kiziasvilit ellen is leszorítással diadalmaskodott.

Abszolút Eb, végeredmény
Nők:
1. Anne Sophie Mondiere (francia),
2. Prokofjeva (ukrán),
3. Bisseni, Portet (mindkettő francia).

Férfiak:
1. Matthieu Bataille (francia),
2. Kiziasvili (grúz),
3. Kovács Antal, Kosztolánczy György.

Teszler Vendel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!