Hírek

2004.12.23. 06:57

Búcsúzik az NHL All Star-gárda

Az NHL All Star-gárda befejezte európai turnéját. Az észak-amerikai profi jégkorongliga alkalmi csapata háromszor kénytelen volt fejet hajtani.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="310"] A cseh Dominik Hasek, a Dominator, az NHL-es sztárok válogatottjának kapusa véd két orosz, Nyikolaj Zsordev és Oleg Szaprikin elől a moszkvai mérkőzésen. Csapattársa, Enson Carter figyeli a jégen történteket.
[/caption]A bérvita miatt szünetelő NHL menői utóbb Oslóban, a norvég válogatott ellen léptek jégre. Két harmadon keresztül a hazai csapat
5-4-re vezetett, a tengerentúli sereg csak a zárómenetben fordított, és végül 7-6-ra győzött. A mezőny legjobbja a New York Rangers játékosa, Anson Carter volt, aki két gólt és két gólpasszt jegyzett.
– Habár tét nélküli meccseket vívunk, minden sikerünkre büszkék vagyunk – mondta Carter. – Számos városban játszottunk. Kicsit már fáradtak vagyunk, de remek a hangulat.
Norvégiában a háromszoros Stanley-kupa-győztes, Martin Brodeur kezdett az amerikai kapuban. A második harmad tizedik percében a cseh Dominik Hasek váltotta. Mindketten három-három gólt kaptak.
Az All Star-együttesnek ez volt a kilencedik mérkőzése Európában, eddig hatszor győzött, háromszor pedig vereséget szenvedett.
Legrosszabb teljesítményét Svédországban produkálta a gárda,
6-4-re kapott ki Linkoppingben.

NHL-játékosok Magyarországon

Hazánkat ugyan elkerülte az NHL All Star-gárdája, jövőre mégis láthatunk tengerentúli sztárokat itthon. Februárban Székesfehérváron rendezik

a Kontinentális Kupa döntőjét és a Dinamo Moszkva, valamint a szlovák (zólyomi) Zvolen keretében is találkozhatunk

az észak-amerikai hokiliga alkalmazásában állt játékosokkal. Az orosz csapat legnagyobb alakja a Stanley-kupa- győztes, az All Star-gálán is részt vett Pavel Dacjukra, míg szlovák részről Richard Zednikre lesz érdemes figyelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!