Hírek

2004.12.22. 00:00

Cserkészek csúszkálnak az ingyenjégen

K. A.

– Most jöttünk először. Jó ötlet ez a korcsolyapálya. Tetszik – mondta kipirultan Mészáros Árpád (11). Kár, hogy a sok korcsolyázó miatt már kissé göröngyös a jég – fűzte hozzá barátja, Szlanka Máté (13). A két fiú a 815. számú IV. Béla cserkészcsapatból ismeri egymást.

Most együtt töltik a szabadidőt. Árpád a XI., Máté a XXII. kerületből érkezett a Országház előtti ingyenes jégpályára. Január 2-ig élvezhetik ezt a lehetőséget, 9-től 21 óráig. – Kivétel december 24. és 31., amelyek családi ünnepek. E két napon 15 órakor bezár a pálya – mondta Friss Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal rendezvényszervezési titkárságának vezetője.

Karácsony első és másodnapján újra 12 órán át szabad a jég, így az ajándék korcsolya is kipróbálható. Az esti kiegészítő fényt a Szent Koronának az Országházba szállításához annak idején felszerelt lámpák szolgáltatják. Napi kétszer van 15–30 perces karbantartási szünet. Ilyenkor irány a büfésátor. Kétdecis pohár tea 150, a sajtos-sonkás zsemle 300 forintba kerül.

Egykoron zászló jelezte

Százhúsz esztendeje a budapesti fiatalság telente a kék zászlóra várt. Az égszínű vászon az Oktogon egyik házának tetején amolyan hírharangként lobogott, s tiszte szerint a városligeti műjégpálya nyitását vagy zárását jelentette be. Mivel akkortájt ez volt az egyik legnépszerűbb hely, érthető, ha a lányok és fiúk tekintete gyakran találkozott. (lma)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!