Hírek

2004.12.31. 07:26

Délre tartanak

Krajicek és Black vívja az új esztendő első hivatalos teniszmeccséta Hopman-kupa nyitányán.

Árvay Sándor

Ha visszapörgetnénk az idő kerekét, nem akármilyen férfiderbit ígérne e párosítás, ám most nem a nyolc évvel ezelőtti wimbledoni bajnok, hanem húga, Michaella viaskodik a Black család hölgytagjával. A szombati holland–zimbabwei csata jelenti a nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokság kezdetét, a győztes kerül a nyolc együttest számláló főtáblára.
A nyári kánikula napjait élő Perthben immár tizenhetedik alkalommal hirdetik meg a neves játékos és edző nevét viselő tornát, mely nem ad ugyan ATP vagy WTA világranglistapontokat, mégis sok sztár választja idénykezdésnek. A Burswood Casino centerpályáján önfeledt játszadozás kínálkozik a pezsgőzgető, kvaterkázó helyiek és a nap elől árnyékba menekülő európai turisták szeme láttára. Sőt,  jó vetélytársak ellen lehet felkészülni a melbourne-i Grand Slam-tornára.
Ha a tenisztudást nézzük, a bombaerős Miszkina, Szafin orosz kettősnek aligha lehet vetélytársa. A címvédő amerikai csapat esélyeit csökkenti, hogy a zsinórban harmadik elsőségére készülő James Blake királynőt veszített az utolsó pillanatban: a világelső Lindsay Davenport még fájlalja a lábát, s az ausztrál nyílt bajnokság érdekében inkább lemondta e tornát. A csoportmecscsek legjobbjai január 8-án, szombaton vívják a döntőt.

Két hét alatt 3,7 millió dollárt osztanak ki

A 2004. január 17-én kezdődő melbourne-i Grand Slam-torna előtt

a férfiak és a nők számára is öt versenyt rendeznek a déli féltekén. Ausztrália mellett Katar, India és Új-Zéland kínál felkészülési és pénzkereseti lehetőséget. A férfiak 2,644 millió dollárért, a hölgyek 1,115 millióért viaskodnak január első két hetében.

Női (WTA) torna Pénzdíj

I. 3. Gold Coast 170000

Auckland (Új-Zéland) 140000

I. 10. Sydney 585000

Canberra 110000

Hobart 110000

Férfi (ATP) torna Pénzdíj

I. 3. Adelaide 419000

Doha (Katar) 1000000

Chennai (India) 380000

I. 10. Sydney 419000

Auckland (Új-Zéland) 426000

Parádés névsor

A csoport:

Oroszország

Miszkina, Szafin

Argentína

Dulko, Coria

Olaszország

Schiavone, Sanguinetti

Németország

Groenefeld, Haas

B csoport:

Egyesült Államok

Shaughnessy, Blake

Szlovákia

Hantuchova, Hrbaty

Ausztrália

Molik, Philippoussis és a

Zimbabwe–Hollandia

meccs nyertese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!