Hírek

2004.12.16. 00:00

Fegyveres túszdráma Athénban

Gyulay Z.

Lapzártakor is tart az athéni túszdráma. Két fegyveres férfi szerda reggel 24 utassal a hatalmába kerített egy távolsági autóbuszt. Amikor Marathon és Athén között felszálltak, a tetőbe lőttek. A túszejtők egy pisztollyal, egy gépfegyverrel és gránátokkal teli zacskóval vannak felszerelkezve. Egymásnak ellentmondó hírek szólnak a nemzetiségükről. Enyhe akcentusuk alapján oroszoknak vélték őket a rendőrök, később albán nemzetiségűekről beszéltek.

A két fegyveres egymillió eurót követelt készpénzben, továbbá szabad elvonulást a repülőtérre azzal, hogy Oroszországba akarnak utazni. Ellenkező esetben a foglyul ejtetteket bántalmazni fogják. Ezt egy túsz mobiltelefonján egy magát Hasszánnak nevező férfi mondta. A terroristák követelései között szerepelt egy buszsofőr is, mert az akció időpontjában a jármű vezetője és a kalauz elmenekült. A két férfi a nap folyamán több menetben 14 túszt szabadon engedett, elsőként egy szívbeteg férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!