Hírek

2004.12.10. 07:00

Feljelentés Duray ellen

BAMA

Feljelentette Duray Miklóst a magyarországi sajtóban elhangzott kijelentései miatt Ján Slota, a magyar- és romaellenes kirohanásairól hírhedtté vált szlovák nacionalista politikus. Slota már arra is biztatta híveit, hogy üljenek harckocsikba, és Budapestet tegyék a földdel egyenlővé.

Slota, Zsolna polgármestere úgy véli: a Magyar Koalíció Pártja is „megérett a betiltásra”, mert politikai tevékenysége Szlovákia érdekei ellen való. Szerinte a magyar párt arra törekszik, hogy népszavazással teremtse meg a magyar autonómiát, s ezzel előkészítse az autonóm terület Magyarországhoz csatolásának feltételeit.

Ján Slota a szlovák szövegkörnyezetben bandafőnököt is jelentő fogalmat használt. Duray „bossának” nevezte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, „akinek pártjából gyűlölködés árad”, ezért „mindnyájukat be kellene varrni egy zsákba és vízbe dobni, hadd vesse ki őket a víz valahol a Földközi-tengeren” – idézte a sajtó Slotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!