Hírek

2004.12.28. 00:00

Jön az ingyenes szombati parkolás

V. Z.

Tavasszal várhatóan megszűnik a szombati fizetőparkolás – közölte a Reggellel Tiba Zsolt főjegyző. A fővárosi önkormányzat így akarja versenyhelyzetbe hozni a belvárosi kereskedőket a külvárosi bevásárlóközpontokkal szemben. Így vélhetően többen intézik majd a belső kerületekben a hétvégi bevásárlásokat. A javaslat márciusban kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé.

Jelenleg nyolcórás parkolásnál elméletileg jobban járhat az, aki a büntetést fizeti, nem a tarifát – mondta a főjegyző. De csak ha még aznap végigállja a sort a postán, mert másnap már magasabb a pótdíj. A főváros célja felmérni, mennyien élnek ezzel a lehetőséggel. Ha sokan, akkor várhatóan emelkedni fog a büntetés összege. Így arról is képet kapnak, hogy az autósok többsége mennyi ideig parkol. Ahol sokan foglalják el egész napra a kevés parkolóhelyet, ott várhatóan időkorlátozást alkalmaznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!