Hírek

2004.12.11. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület A miniszterelnök emlékezete
Antall Józsefre emlékezik a kerületi önkormányzat és a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vasárnap 11 órakor. Megkoszorúzzák a miniszterelnök Tabánban álló, immár díszkivilágítással ellátott mellszobrát. (vs)

II. kerület Több konténer
Tizennégy újabb kerületi helyszínen alakítottak ki szelektívhulladék-gyűjtő szigetet. A pesthidegkúti nyolccal együtt már tizennyolc helyen lehet válogatott hulladékot lerakni. A konténereken a bedobónyílások alacsonyabbra kerültek. (vs)

III. kerület LUCA-HÉTVÉGE
Adventi gyertyagyújtást és tűzzsonglőr-bemutatót tartanak vasárnap délután a Fő téri vásár keretében. A Lucanapi programok egész
hétvégén tartanak a helyszínen. (nvzs)

IV. kerület Adomány
A kerületi Vöröskereszt tartós élelmiszereket és jó minőségű használt ruhákat osztott szét a rászorulók között. A karácsonyi akcióra december 6. és 10. között került sor a Templom utca 9. szám alatt. (fm)

V. kerület Protestánsok
A keresztyén etika evangélikus és református olvasata címmel tanulmányi napot rendez ma délelőtt a Théma Egyesület a budapesti németajkú református egyházközség kávézójában (V., Hold u. 18–20). (ka)

VI. kerület Futár viszi
A hatvan éven felüli terézvárosiaknak idén is házhoz viszik a karácsonyi ajándékcsomagot, amelyben kévé, kakaó, mákos bejgli, csokoládé, pezsgőtabletta és szaloncukor található. Akiket kétszer nem találnak otthon, a Terézvárosi Gondozó Szolgálatnál átvehetik a csomagot. (rv)

VII. kerület Emléktábla
Ünnepélyes keretek között avatják fel Göllesz Viktor gyógypedagógus emléktábláját a Király utca 3. szám alatt december 11-én 10 órakor. Beszédet mond Hunvald György kerületi polgármester. (kg)

VIII. kerület Jótékonyság
Az Oltalom Egyesület szociális vásárt tartott a Dankó utcában. Olcsó, de jó minőségű gyermek- és felnőttruhaneműk, tisztító- és mosószerek szerepeltek a kínálatban. (fm)

IX. kerület Nyugdíjasgála
Évadzárót tartanak vasárnap a Ferencvárosi Művelődési Központban, a nyugdíjasklub tagjainak fellépésével. (ka)

X. kerület TESTÜLETI ÜLÉS
Kőbánya képviselő-testülete december 16-án tartja ülését. A városháza dísztermében kevés ember fér be, és ahogy már megírtuk, a folyosói kihangosítás megoldatlan. (ia)

XI. kerület Luca napi foci
Vasárnap reggel nyolc órától Luca Napi gyermeklabdarugó-tornát rendeznek Kelenföldön, a MAFC Hauszman úti tornacsarnokában.
A résztvevő tizenkét csapat 150 gyereket nevezet. (tt)

XII. kerület Ezüst hétvége
Családi összejövetelre várják vasárnap a hegyvidék polgárait az önkormányzat környéki utcákban a karácsonyi vásárba. Lesznek kézműves foglalkozások, délután kettőtől pedig kultúrális műsorok gazdagítják a kínálatot. (ka)

XIV. kerület FENYŐVÁSÁR
Hétfőn kezdődik a XIV. kerületi Fidesz által szervezett kedvezményes fenyőfavásár a Cinkotai út 92. szám alatt. Hétköznap délelőtt 9–12-ig, délután 14–19-ig lehet fát venni. (nvzs)

XV. kerület Kiállítás
Tegnap este megnyílt a kerületi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat kiállítása. Veres Vlastislava, a kisebbségi önkormányzat alelnöke nyitotta meg a Horvát Önkormányzat Őrjárat utcai épületében.
 
XVI. kerület Új futtató
A sashalmi Karát utcában a közelmúltban adtak át egy új kutyafuttatót. A területet nagy részét szagelszívó kaviccsal szórták föl. (lma)

XVII. kerület ÁRVERÉS
Jótékonysági képzőművészeti kiállítást és árverést tart a Rákoshegyi Alapítvány. A Bartók-ház felújítására gyűjtenek. Az árverés december 11-én 18 órakor kezdődik a Rákoshegyi Közösségi Házban. (dná)

XVIII. kerület BIZTONSÁG
A rendőrség hasznos információiról és tanácsairól a kerület honlapján (www.bp18.hu) a Közbiztonság című rovatban olvashatnak. (nvzs)

XIX. kerület Gyerekelőadás
Minden felnőtt volt egyszer gyerek énekli Halász Judit
a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban délelőtt fél tizenegyre összesereglett gyerekeknek. Az előadás ingyenes. (dná)

XX. kerület Családi játszóház
Egyszerű karácsonyi ajándékok elkészítésének mesterfogásaival ismerkedhetnek meg a gyerekek a Csili Művelődési Központ vasárnap délutáni családi játszóházában. (ka)

XXI. kerület Eszmecsere
A nemzeti és etnikai kisebbségek érdekképviselete, az esélyegyenlőség elősegítése címmel rendezett tegnap eszmecserét a Budapest–Csepel Román Kisebbségi Önkormányzat. (vs)

XXII. kerület RENDEZVÉNYSOROZAT
Karácsony a kastélyban címmel változatos kínálattal, aukciókkal, kulturális programokkal várják a látogatókat a Nagytétényi Kastélymúzeumban mától az év végéig, szinte mindennap. (nvzs)

XXIII. kerület CSATORNA
Kötelező rácsatlakozniuk az újonnan épült csatornákra a lakóházaknak. Ha nem kötnek be vissza kell fizetniük az állami támogatást az önkormányzat részére. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!