Hírek

2004.12.03. 02:58

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Egyedül nem megy
Módosító indítványokat tett a költségvetésről szóló törvényjavaslathoz dr. Nagy Gábor Tamás országgyűlési képviselő, polgármester. A kiemelkedő állagmegóvási, illetve közlekedésfejlesztési munkálatok elvégzéséhez szükséges, az önkormányzat lehetőségeit messze meghaladó anyagi források megteremtését javasolja. (vs)

II. kerület ingyengulyás
Ételt osztanak ma délben a rászorultaknak a Moszkva téren. A 200 adag gulyást a Káldor Miklós Kollégium ajánlotta fel, az osztásban közreműködnek a kollégium diákjai is. (vs)

III. kerület MEGHÍVÓ
A képviselő-testület december 8-án 16.30 órai kezdettel közmeghallgatást tart az Óbudai Művelődési Központban. Az állampolgárok a helyszínen közérdekű kérdéseket és javaslatokat tehetnek. (nvzs)

IV. kerület Budapestért-díj
A főváros Budapestért-díjban részesítette az újpesti Károlyi Sándor Kórház közösségét. A 726 ágyas kórházban 220 orvos látja el a kerület és a környező települések lakóit. (fm)

V. kerület Kisebbségi nap
A hagyományos, kötetlen péntek esti rendezvényen a kerületi kisebbségi önkormányzatok mutatkoznak be ételkülönlegességeikkel. Helyszín: Aranytíz Művelődési Központ. (ka)

VI. kerület KLUBDÉLUTÁN
Thaiföldre utazhatnak képzeletben azok, akik december 7-én ellátogatnak a Benczúr utcai Benczúr Klubba. Az egzotikus országról dr. Dénes György nyugalmazott egyetemi tanár tart előadást délután négy órakor. (rv)

VII. kerület Egészséges életmód
Az Almássy Téri Szabadidőközpontban december 4-én 10 órától orvosok, természetgyógyászok tartanak előadást az egészséges életvitelről. A látogatók ingyenes szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. (kg)

VIII. kerület Karácsonyi vásár
December 23-ig népi-, iparművészeti karácsonyi vásár van a Józsefvárosi Galériában. A rendezvény minden nap 9-től 20 óráig látogatható. (fm)

IX. kerület Tudományos tanácskozás
Társadalmi nemek és az oktatási rendszer címmel konferenciát és kerekasztal-beszélgetést rendeznek pénteken a Budapesti Corvinus Egyetem III. előadójában. (ka)

X. kerület INGYENES
Fokozottan terjed a fertőző májgyulladás. Az Emberbarát Alapítvány ingyenes szűrést végez minden szerdán és csütörtökön 8 és 14 óra között az Addiktológiai Gondozóban, a Gyöngyike utca 4. szám alatt. (ia)

XI. kerület Zárva
A népszavazás adta feladatok miatt az újbudai okmányiroda pénteken 14–16 óra és december 6-án, hétfőn 8–14 óra között zárva tart. Azt egyelőre nem tudni, hogy hosszabbított nyitva tartással pótolják-e a kieső időszakot. (tt)

XII. kerület Advent
Karácsonyi vásár nyílik ma a polgármesteri hivatal mellett, a Kiss János altábornagy utca–Böszörményi út–Margaréta utca határolta területen. A hétvégéken rendezvények is várják az érdeklődőket. (ka)

XIII. kerület Randevú
Tóth József polgármester az újlipótvárosi Klub Galériában látta vendégül a kerületi írókat, költőket, zenészeket, színművészeket. A polgármester tájékoztatást adott a kerület életéről, az eltelt év művészeti eseményeiről, s válaszolt a feltett kérdésekre. (fm)

XIV. kerület Csináld magad!
Kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket a zuglói Móra Ferenc iskolában holnap 13 órától. A helyszínen játékok, karácsonyi díszek, képeslapok is kaphatók. (nvzs)

XV. kerület Ajándék
Kétszáz gyermek részére 10000 forintért karácsonyi csomagot készít az önkormányzat. Az ajándékokat december 11-én 16 órakor a pestújhelyi közösségi házban vehetik át a rászorulók gyermekei. (zsp)

XVI. kerület Jótékonysági bál
A kerületi Közbiztonsági Alapítvány javára ma bált tartanak a külkereskedelmi főiskolán. Az estélyt a helyi rendőrkapitányság, az önkormányzat és a kereskedelmi és iparkamara rendezi. (lma)

XVII. kerület Kátyúk
Az idén kátyúzásra több mint 50 milliót költöttek a kerületben, azonban az igények azt igazolják, hogy ennek az összegnek a többszörösére lenne szükség. (vs)

XVIII. kerület KÖLCSÖN
Örmény népművészeti kincsek címmel kiállítás nyílt a Városháza Galériában. A tárlaton látható tárgyakat az örmény kisebbség tagjai adták kölcsön erre az alkalomra. (nvzs)

XIX. kerület JÓTÉKONYSÁG
A Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány ma 18 órától jótékonysági estet tart a kerületi munkásotthonban. A bevételeket a szegény idős nyugdíjasok támogatására fordítják. (nvzs)

XX. kerület Aszfaltozás
Újabb felújított utcákat adtak át Pesterzsébeten. A Munkácsy, az Alkotmány, a Bocskai és az Iskola utca korábban földutas volt és most korszerű aszfalt borítja. (ka)

XXI. kerület Csatornázás
A Tárház utca szennyvízcsatorna építésének kivitelezése november első napjaiban kezdődött. A szerződés szerint a több mint 10 milliós beruházást december 16-ra befejezik. (vs)

XXII. kerület VÁSÁR
Növény- és dekorációvásárt rendeznek a hét végén a kulturális és szabadidőközpontban. Asztali és falidíszeket, adventi koszorúkat, különleges gyertyákat, mikulásvirágokat kínálnak az árusok. (nvzs)

XXIII. kerület Advent
A soroksári zeneiskola zenekara játszik minden este ötkor a belvárosi Gerbaud cukrászda előtti adventi ablaknyitogató ceremónián. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!