Hírek

2004.12.16. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Debrecen KERTVÁROS Pusztulnak Debrecen kertvárosi övezetei. A Kemény Zsigmond utcai építkezés, a lakók felháborodása nem egyedi probléma a városban. Az építtetőknek teret kell biztosítani, de úgy, hogy a magántulajdon ne sérüljön a másik, szomszédos oldalon. A tervezett építmény, a telekkialakítás nem sértheti a már ott lakók érdekeit. (szpa)

Miskolc RÁK Miskolc és környéke hatalmas fekete folt
a nemrég elkészült ráktérképen. Itt a legtöbb a rákos megbetegedés. Dr. Poller Imre, a megyei kórház sugárterápiás intézetének vezető főorvosa elmondta: abszolút és relatív mértékben is magas a rákos megbetegedések száma Borsodban. (szpa)

Kiskunfélegyháza TÁJÉKOZÓDÁS A városháza főbejáratánál átadták a város első nyilvános információs pontját. A 2,2 mil-lió forintot érő egység beindításához 1,65 milliót a szakminisztérium pályázatán nyertek. Az ingyen használható pultnál minden fontos információ megtalálható Kiskunfélegyházáról. Egy beépített kamerával pedig bárki fényképet készíthet magáról, amelyet elektronikus úton elküldhet. (sza)

Siófok NÁDARATÁS A Balatonnál az elmúlt két évben nem arattak nádat az alacsony vízszint miatt. Idén jobb a helyzet, ezért a Balatoni Vízügyi Kirendeltség megjelentette a nádaratási pályázatot.
Az ezerkétszáz hektárnyi nádasból az idei télen várhatóan 200-300 hektárnyit aratnak le. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakemberei már kijelölték a védett területeket. (tz)

Bóly TERMÁLVÍZ Lehűtve akár ásványvízként is forgalmazható lenne a város központjában meglelt termálvíz, ám ilyen beruházásra jó ideig nem lesz pénze a városnak. Bár a kút csak részben váltotta be az előzetes reményeket, a 82 fokosnak várt, ám valójában 43 fokos vizet is jól tudják majd hasznosítani uszodavízként és fűtésre. (mj)

Nyíregyháza TÁMOGATÁS A Nyíregyházi Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság tárgyalta szerdán a város ifjúsági és sportkoncepcióját, melyben a jövő évi támogatásokról is szó van. A közgyűlés januárban vitatja meg a tervezetet. A városvezetés úgy tervezi: a kiemelt csapatoknál továbbra is megtartja az eredményességhez kötött finanszírozást. (szpa)

Szeged KÓRHÁZ Hónapokkal az építkezés befejezése után végre beköltözhettek a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikáján kezelt rákos kis betegek az új onkológiai osztályra. Néhány hiányosság miatt ugyanis a tűzoltóság eddig nem adott rá lakhatási engedélyt. A berendezésre is csak most gyűlt össze
a pénz. (szpa)

Szolnok ADÓ Rendelettervezet készült egy új adónem, a magánszemélyek kommunális adójának bevezetéséről. A lakás- és üdülőtulajdonosokat, a vagyoni értékű jog jogosítottjait, valamint a nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérleti jogával rendelkező magánszemélyeket adóztatják meg. Az adóból az önkormányzat mintegy 280 millió forint bevételre számít. (ba)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!