Hírek

2004.12.24. 07:32

Kétszer rálőttek az edzőre

Életveszélyben fekszik a kórházban Luis Fernando Montoya, az Once Caldas labdarúgócsapatának korábbi edzője.

Dénes Tamás

Montoyát a legsikeresebb edzőnek tartották hazájában Fernando Maturana és Hernán Gómez utódaként. Nyáron érkezett pályafutása csúcspontjára, amikor Libertadores-kupát nyert a korábban még hazájában is csak jóindulattal középcsapatnak nevezett szegény Once Caldas gárdájával. A gárda decemberben csak óriási küzdelemben, tizenegyes rúgásokkal veszítette el a Porto ellen a Világkupát.  A mérkőzés után, december 13-án mondott le állásáról. Azt beszélték, zsíros állás vár rá, a mexikói Tigres és a spanyol Valladolid is szívesen szerződtette volna. Mindez örökre álom marad számára.
Két nappal karácsony előtt még látta, ahogy a felesége pénzt vesz ki egy bankautomatából, s hogy az asszonytól rablók igyekeznek elvenni a pénzt. Nem gondolkodott, azonnal a felesége segítségére sietett – majd két golyó leterítette.
Az orvosok szerint megsérült a harmadik és a negyedik csigolya közötti idegpálya, teljes felépülésére szinte nincs esély. Ha életben is marad, minden valószínűség szerint örök életére béna lesz.

Az erőszak országa
Kolumbiában nem ritkák az emberek elleni fegyveres támadások.
A leghíresebb példa Andrés Escobar 1994 megölése, a védőnek azért kellett meghalnia, mert öngólt lőtt a világbajnokságon.
A válogatottak közül Felipe Pérezt 1996-ban, Alberto Usuriagát 2004 februárjában lőtték le. Kolumbia
a világ erőszakkal egyik legfertőzöttebb országa, évente körülbelül
30 ezer embert ölnek meg.

Luis Montoya

Született: Medellín, 1957. 2. 5.

Nős, egy gyermeke van.

Sikerei: 2002-ben bajnoki ezüstérmes, 2003-ban az őszi idény bajnoka,

2004-ben a Libertadores-kupa győztese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!