Hírek

2004.12.04. 06:38

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Horn Gábor lecsúszik a kampánycsendről
Horn Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője Ausztriában tölti a holnapi kampánycsend időszakát. Barátaival ugyanis síelni indult. – Kedvenc napjaim közé tartoznak a politikamentes napok – mondta lapunknak. Lehet lazítani, én nagyon szeretek siklani a lejtőkön. Csak vasárnap délután jövök haza. Az SZDSZ ügyvivője leginkább a Tátrában szeret síelni,  most azonban az Alpokban hódol szenvedélyének.

Jövő héten borfejtésre készül Hargitai János
Hargitai János fideszes parlamenti képviselő arra készül jövő héten, hogy lefejti a borát. A baranyai Nagynyárád polgármestereként is tevékenykedő honatya elmondása szerint szomszédai már mind elkészültek a borfejtéssel, de neki erre még nem volt ideje. A politikusnak pincéje van az általa vezetett településen. Idén is chardonayt és királyleánykát termelt, és hat hektoliter nedűre számít.

Csapody Miklós megírta Bálint Sándor életrajzát
Csapody Miklós ezer szállal kötődik Szegedhez. Itt szerzett bölcsészdiplomát, de talán ami még fontosabb, a nagy tekintélyű tudós, Bálint Sándor mellett is dolgozhatott. Idén kétkötetes monográfiát írt szellemi példaképéről: „A világban helytállani” és „Nehéz útra keltem”. „Szellemi kaland, megnyugvás olvasótermekben, könyvtárban olvasgatni, kutatni, néhány órára elfelejti az ember, hogy éppen kivel kell hadakoznia.”

Herbály minden elhibázott lövésre emlékszik
Herbály Imre, a T. Ház mezőgazdasági bizottságának tagja szenvedélyes vadász. A kun-hegyesi politikus vezeti a parlament vadászklubját. Legszívesebben fácánra és vaddisznóra céloz. Nem meglepő, hogy a fácánleves és a vaddisznósült áfonyamártással a kedvenc menüsora. Legbüszkébb arra a kilenc éve elejtett vadkanra, amelynek 23,5 centis volt az agyara. A képviselő jó lövőnek tartja magát, minden elhibázott lövésre emlékszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!