Hírek

2004.12.20. 07:14

Szamosi Zsófi Éva-szerepben

BAMA

– A Pisti a vérzivatarban Szőke lánya számomra Évát és a nőiességet jelenti – mondja Szamosi Zsófi. – A különböző színekben mindig más és más jellemet kell megformálnom. Egyszer az okos szőkét, máskor a hiszékenyt. Örkény darabja a huszadik századi embert kíséri el közeli és távolabbi magyar múltunkba. Pisti olyan, mint Az ember tragédiájának Ádámja. Természetesen mindezt az írótól megszokott, hol gunyoros, hol mulatságos párbeszédekkel fűszerezve.

Zsófi minden szabadidejét olasz nyelvtanulással tölti. Ez jelenti neki a kikapcsolódást. Pár napja szerezte meg a középfokú nyelvvizsgát. – Az olasz nyelv régi szerelmem – meséli a művésznő. – Még negyedéves főiskolásként együtt dolgozhattam Stefano de Luca olasz rendezővel az Alkésztisz című darabban. Olyan hatással volt rám, hogy egy életre megszeretette velem az olaszt. Szeretném, ha egyszer meglenne a felsőfokú vizsgám is ebből a gyönyörű nyelvből - teszi hozzá.

A Vígszínházban Zsófit láthatjuk a Furcsa párban, az Össztáncban és A kaukázusi krétakörben. A Pesti Színházban, a Varrónők című darabban pedig Marie-t alakítja.

Szamosi Zsófi

Budapest, 1977. augusztus 12.

2001: Színház- és Filmművészeti Egyetem

2002: Szolnoki Szigligeti Színház

2003-tól Vígszínház


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!