Hírek

2004.12.23. 00:00

Tovább tart új munkahelyet találni

Világgazdaság–Reggel

Az előző negyedévben több mint 250 ezren kerestek munkát Magyarországon. Legtöbben az állásuk elvesztése, a tanulás befejezése miatt, de sokan voltak azok is, akik felmondtak korábbi cégüknél. Átlagosan 16 hónapot kell álláskereséssel töltenie ma annak Magyarországon, aki viszsza akar jutni a munkaerőpiacra. A férfiak többet (17,4 hó), a nők kevesebbet (15,1 hó) töltenek állásvadászattal – derül ki a KSH harmadik negyedévi adataiból. Felmérésük szerint az átlagos keresési idő tavaly hét, az idén pedig várhatóan nyolc hónap körül alakul. Az elmúlt négy évben egy-egy hónappal hosszabbodott a keresés, 2000-ben még átlagosan
4-4,5 hónap alatt találhatott egy szakember itthon munkát. A IV. negyedévben több mint 250 ezren szerettek volna elhelyezkedni, legtöbben az állásuk elvesztése miatt kényszerültek erre, de gyakori ok volt a tanulás befejezése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!