Hírek

2004.12.08. 00:00

Utolsóként került szabadlábra a gyanúsított szír pénzváltó

A Fővárosi Ítélőtábla tegnap szabadlábra helyezte a brókerügyben elsőként őrizetbe vett, ugyanakkor legtovább előzetes letartóztatásban tartott gyanúsítottat. Harmincmillió forint óvadék ellenében a szír El Abed Hasan háziőrizetét rendelték el.

P. G. J.

A férfit tizennégy hónappal ezelőtt, tavaly augusztus 26-án fogták el Budapesten. A rendőrség több bizonyítékot szerzett arról, hogy magánbankszámlájára – offshore cégeken keresztül – 3 milliárd 200 millió forintot utaltak át a K&H Bank brókercégétől.

Értesülésünk szerint Kulcsár Attila a nyáron ügyészek előtt mentő vallomást tett. Azt állította, hogy a pénzmosással gyanúsított El Abed Hasan nem tudott a számlájára utalt pénzek eredetéről, ezzel pedig megerősítette a szír férfi védekezését.

– A Fővárosi Ítélőtábla szerint indokolt ügyfelem szabadlábra helyezése. Az eljárás egyéb szereplői, akiket sokkal súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítanak, már kivétel nélkül szabadlábon vannak – nyilatkozta lapunknak Retteghy István, El Abed Hasan jogi képviselője.

Mint ismert, a K&H Bank volt elnök-vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor előzetes letartóztatását már tavaly decemberben megszüntették. A húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attiláét pedig idén szeptemberben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!