Hírek

2005.01.22. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Fórum
A Szent György téri volt honvéd főparancsnokság tervezett felújításáról tart fórumot a Budai Polgári Casino Kulturális Egyesület. A Hunyadi János utcai klubhelyiségben január 26-án tizennyolc óra harminc perckor kezdődik az esemény. (kg)

II. kerület Véradás
A polgármesteri hivatalban január 25-én tíz és tizenhárom óra között véradás lesz, az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében. (kg)

III. kerület Ételosztás
A Máltai Szeretetszolgálat és a kerület önkormányzata január 22-én 11 órától a polgármesteri hivatal előtt, a Fő téren meleg ételt szolgál fel a hajléktalanoknak. (vs)

IV. kerület CSATORNÁZÁS
Folytatódnak a csatornafelújítási munkálatok. A Nádor utca– Türr István utca–Vécsey Károly utca között, illetve a Mikszáth Kálmán utcában május elejéig be is fejeződnek. (nvzs)

V. kerület Vándorkiállítás
Multimédiás vándorkiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az Eszmélet című József Attila-tárlatot a költő születésének 100. évfordulója alkalmából Oravecz Imre, Kossuth díjas költő nyitotta meg. (ned)

VI. kerület Tanácsok
Ingyenes társasházi tanácsadást biztosít az MSZP kerületi szervezete. Az Andrássy úton péntekenként 9 és 12 óra között várják az érdeklődőket. (ned)

VII. kerület Családsegítők
Önkénteseket keres az Otthon Segítünk Alapítvány kerületi szolgálata. A jelentkezők kisgyermekes családokat segítenének napi 3-4 órában. Az érdeklődőknek februártól 40 órás felkészítő tanfolyamot tartanak. (ned)

VIII. kerület DÍJ
Február 5-ig várják a lakosság javaslatait az önkormányzat igazgatási osztályán a Józsefvárosi Aranykoszorú jelöltjeire. A díjat a kerületben legkevesebb 10 éve működő iparosok, kereskedők, vállalkozók kaphatják. (dná)

IX. kerület EMLÉKTÁBLÁK
2005-ben is lehetőség van arra, hogy Ferencvároshoz kötődő hírességek szellemiségét emléktáblán örökítsék meg. Javaslataikat február 28-ig tehetik meg. (dná)

X. kerület SEGÍTSÉG
A testületi ülés úgy határozott, hogy 16 millió forinttal támogatja a Srí Lanka-i magyar falu építését, melyet Kőbánya régiónak fognak nevezni. A képviselők havi járandóságuk 10 százalékát ajánlották fel. (dná)

XI. kerület Nyelvgyakorlás
Új formában indítja el ebben az évben a szocialisták kerületi szervezete az angol nyelvi klubot. A résztvevőknek egy csésze teát is felszolgálnak. (vs)

XII. kerület Számvetés 2004-ben
77 ezer ügyet iktattak a kerületi önkormányzatnál. Az ügyfélszolgálatot egy év alatt 42 ezer ügyfél kereste fel. (vs)

XIII. kerület FELÚJÍTÁSOK
Csaknem egymilliárd forintot költ fejlesztésre az önkormányzat 2005-ben. Az egyik legjelentősebb beruházás a Szegedi úti rendelő korszerűsítése, amely még 2004-ben kezdődött. (nvzs)

XIV. kerület JELMEZES MULATSÁG
Farsangi rendezvényre várják az érdeklődőket a Zoborhegy téri Regnum Marianum Plébánia közösségi házában. A szombat délután négykor kezdődő mulatságra díjtalan a belépés. (nvzs)


XV. kerület Születésnap
Tegnap ünnepelték a főváros első, Rákospalotán található, kerületi fenntartású sportrelikvia- gyűjteményének ötödik születésnapját. A budai II. László stadionban található Sportmúzeumban Hajdu László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. (pg)

XVI. kerület Interpelláció
Csomor Ervin egyéni képviselő szerint a hivatal 1 millió forint közpénzt fordított három Suzuki és egy Seat autó téli felkészítésére. A képviselő ez ügyben interpellál. (pg)

XVII. kerület Jó tanács
Ingyenes növényvédelmi tanácsadás lesz január 25-én a kerületi Fidesz-irodában. A kérdésekre 18 és 19 óra között Gál Miklós válaszol. (pg)

XVIII. kerület Jótékonyság
A kerület önkormányzata és a Vöröskereszt gálaműsort szervez a délkelet-ázsiai károsultak javára ma 16 órakor a lőrinci sportcsarnokban. Belépődíj nincs, de pénzadományokat gyűjtenek. (vs)

XIX. kerület MENÜ
Február 1-jétől 15 százalékkal emelkednek a gyermekétkeztetési díjak. Az óvodákban 304, az általános iskolákban 337 forintba kerül a háromszori étkezés. (vz)

XX. kerület BULDÓZER
Elbontják a Sárrét utca 4. alatti házat. Szakértők szerint a ház lakhatásra alkalmatlan. A telek hasznosításáról később dönt az önkormányzat. (vz)

XXI. kerület Tanácsadás
Ingyenes jogi tanácsadást tartanak az MSZP csepeli székházában január 28-án. (vcs)

XXII. kerület Pletyka
Szombaton 19 órakor kezdődik a Sziget Színház Neil Simon Pletyka című vígjátékának előadása a KUSZA-ban. (vcs)

XXIII. kerület Éjszakai járat
Folyamatban vannak a tárgyalások a soroksári busz éjszakai üzemeltetéséről – jelentette be a polgármester a képviselő-testület januári ülésén. Tárgyalnak az 54-es busz útvonalának Péteri majorig való meghosszabbításáról is a BKV-val. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!