Hírek

2005.01.13. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Orgonabarátok
A Mátyás-templomban tartja első találkozóját január 16-án 15.30-kor az Orgonabarátok köre. (kg)

II. kerület Százéves
Századik születésnapját ünnepelte Gans Sándorné. A kitűnő egészségnek örvendő hölgyet Varga Bendegúz alpolgármester köszöntötte fel otthonában. (kg)

III. kerület Magasabb díjak
Négy százalékkal emelkedett a békásmegyeri vállalkozói piacon a pavilonok helyfoglalási díja. Emellett a Kolossy téri piac üzleteinek bérleti   díja is nőtt. (kg)

IV. kerület Testületi ülés
Újpesten várhatóan január 25-én kerül sor az első testületi ülésre. A napirendet egy héttel előbb egyeztetik. (lma)

V. kerület Babakészítés
Babakészítő klubba várja a kismamákat, anyákat és nagymamákat az Aranytíz Művelődési Központ. A jelentkezők a világhírű svájci rongybabák készítését tanulhatják meg. (rv)

VI. kerület Gyermekprogram
Mesélnek a hangszerek címmel rendez a gyerekeknek sorozatot a Benczúr Ház. Január 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor várja a kicsiket a Kolompos együttes. (rv)

VII. kerület Király utca
Vége felé közeledik a Király utcai beruházás. Hamarosan sor kerül a felújított utca műszaki átadására, amelyet hamarosan a hivatalos is követ. (rv)

VIII. kerület Matrica
A 2004. évre szóló parkolási matrica január 31-ig érvényes. A 2005. évi matricát január 20-tól lehet megvásárolni az okmányirodában. (vs)

IX. kerület Toborzó
A Garabonciás együttes január 15-én, szerdán 17 órakor a nyilvános próbájára olyan 4-5. osztályos gyerekeket vár, akik szeretnének az együtteshez csatlakozni. (vs)

X. kerület Testületi ülés
2004. január 20-án, jövő hét csütörtökön tartja soron következő ülését a kőbányai önkormányzat képviselő-testülete. (ia)

XI. kerület Elkészült a terv
Január 21-ig meg lehet tekinteni a Budaörsi út–Balatoni úti lehajtó–M1/M7 autópálya–Neszmélyi köz által határolt terület kerületi szabályozási tervét a polgármesteri hivatalban. (tt)

XII. kerület Igazgatókat keresnek
Két iskola vezetőjének megbízatása jár le 2005-ben. Az állásokat pályázati úton tölti be az önkormányzat. (vs)

XIII. kerület Új költségvetés
Várhatóan februárban tárgyalják a kerület idei költségvetését. A tervek szerint a keretek a tavalyihoz hasonlóak lesznek. (lma)

XIV. kerület Most vizsgálják
Haladás történt a Bosnyák téri városközpont tervezésében. Jelenleg a hatástanulmány készül. (lma)

XV. kerület Betelepülők
Tavaly 260-an tettek állampolgári esküt a kerület polgármestere előtt. A betelepülők mindegyike román állampolgár volt. (pg)

XVI. kerület Szavazás
Elégedetlenek a lakosok a Jókai utcai szakrendelő működésével és az ellátás színvonalával. Az interneten feltett kérdésre 578 szavazó közül 281-en a szolgáltatást és a színvonalat nem tartják megfelelőnek. (pg)

XVII. kerület Névadás
Rákos mente képviselő-testülete várhatóan januárban dönt négy, eddig névtelen közterület elnevezéséről. A javasolt nevek: Törpegém utca, Függőcinke utca, Réti csík utca és Zsoltina köz. (pg)

XVIII. kerület Folytatják
Idén is hárommilliárd forintot költenek a kerületben csatornázásra és az utak, járdák helyreállítására. (vz)

XIX. Jubileum
Ünnepélyesen köszöntik január 18-án Kispest díszpolgárát, Ablonczy Dánielt kilencvenedik születésnapja alkalmából. (vz)

XX. kerület Csatorna
Kamatmentes kölcsönnel támogatja az önkormányzat a házak csatornabekötését. (vz)

XXI. kerület Szennyezés
Tart a nyomozás a csepeli galván-iszap-szennyezés ügyében. Még nem szűnt meg a Duna szennyezésének veszélye. (vcs)

XXII. kerület Utcanevek
A Szt. Gellért utca 26-nál nyíló utca a Hegybíró utca, az Arany János utca 80-nál nyíló lépcső Brunnthal lépcső, a XVI. és Rózsakert utca kereszteződésében lévő park a Kőbányász park nevet kapta. (vcs)

XXIII. kerület Riviéra
Kulturális és sportprogramoknak otthont adó parkká változtatná át a soroksári Duna-partot az önkormányzat. Kerékpárutat is építenének a szakaszon. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!