Hírek

2005.01.11. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Székesfehérvár AKADÁLYMENTESÍTÉS Négy önkormányzati intézmény akadálymentesítését kezdik el a közeljövőben Székesfehérváron. Ezt Pénzes Mihály, a városfejlesztési bizottság elnöke mondta el. A törvény szerint már végezni kellett volna ezekkel a munkákkal. Az önkormányzat eddig is jelentős összeget költött akadálymentesítésre és ez ebben az évben folytatódik. (szpa)

Békéscsaba GYŰJTÉS Az ázsiai szökőár túlélőinek megsegítésére folyamatosan szervez gyűjtéseket a Békés megyei vöröskereszt. Szombaton Békéscsabán a Tesco áruház vevőszolgálati pultjánál elhelyezett perselyben összesen 451298 forint gyűlt össze a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa sújtotta területén élők megsegítésére. (fm)

Szeged MAGÁNVÁD Az ügyészség megszüntette a Városkép Kft. eladása miatt indított büntetőeljárást a cég volt vezetője ellen. A szegedi önkormányzat nem nyugodott bele a döntésbe, pótmagánvád-indítványt nyújtott be a városi bírósághoz. A bíróság elutasította az önkormányzat pótmagánvádját. (szpa)

Debrecen ADOMÁNY Egymillió forintos adományt ajánlott fel a debreceni önkormányzat a délkelet-ázsiai katasztrófa sújtotta országok túlélőinek.  Az adományt Halász D. János alpolgármester adta át ma a Magyar Vöröskereszt  képviselőjének. (szpa)
 
Eger NYUGDÍJASOK Január 10-én délután a megyei művelődési központban dr. Nagy Imre polgármester volt a vendége a Dobó Katica nyugdíjasszervezetnek. Az idősek azért  hívták meg a polgármestert, hogy a város terveiről, elképzeléseiről kapjanak információt. (szpa)
 
Győr FENYŐK A korábbi évekhez hasonlóan a város különböző pontjain meglehetősen sűrűn található gyűjtőhelyekre vihetik a megyeszékhely lakói a már lebontott karácsonyfáikat. A győri Komszol kft. az idén is a már megszokott helyeken, a városban összesen hetvenhat gyűjtőszigeten várja és fogadja a fenyőket. (szpa)

Kaposvár BUSZOK Fiatalítják a járműparkot. A járműbeszerzés könnyítésére nem árt tisztában lenni a nyugat-európai felhozatallal. Csapó József, a tömegközlekedési rt. vezérigazgatója közölte: a héten ellátogatott az ulmi autóbusz-kiállításra, amelyen az összes elvárásnak megfelelt  a Setra gyár. (szpa)

Kecskemét TANFOLYAM A 40 órás gyógynövényismerő és  -termesztő tanfolyamot 2005. év elején Kecskeméten és a jelentkezések függvényében még egy további helyszínen rendezik meg. A tanfolyammal hozzá szeretnének járulni a homokhátsági gazdálkodók alternatív jövedelempótló tevékenységének előmozdí-tásához, döntéseik megalapozásához szükséges ismereteik bővítéséhez. (szpa)

Tokaj VAGYONÁTADÁS A város egy évvel ezelőtt ingyenes vagyonátadás címen igényelte a kormánytól a város központjától néhány száz méterre fekvő kőbányát. A kérés meghallgatásra, illetve kedvező elbírálásra került, térítésmentesen adták a területet Tokaj önkormányzatának tulajdonába. A Patkó-bánya az elmúlt időszakban számos kulturális programnak adott otthont. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!