Hírek

2005.01.17. 00:00

Nagyon szeretnek vezetni

Szeretik a munkájukat, s őket is kedvelik. Legalább olyan jól vezetnek, mint a férfiak. Valakit a biztos megélhetés, mást a kalandvágy hozott a közlekedési társasághoz.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Újvárosiné Sebestyén Erika hosszú évek óta buszvezetőként dolgozik a közlekedési cégnél. Férje is ugyanazon a vonalon sofőr.
[/caption]– Négy éve váratlanul állás nélkül maradtam, ám egy percet sem akartam munkanélküli-segélyen lenni – avat be a kezdetekbe Szentesi Attiláné (41) villamosvezető. A kötött pályás közlekedési eszközt vezető hölgy egy újsághirdetés nyomán került a társasághoz.

– A BKV biztos megélhetést nyújt, így a vezetés szeretete mellett ez a másik legfőbb szempont, amiért itt vagyok – fűzte tovább gondolatait a csilingelő sárgaság mozgatója. Miután az elméleti és gyakorlati vizsgákat letette, villamosra ült. Kedvence a hármas számú. Mint mondta, ez elég hosszú, így nem kell állandóan visszafogni a járművet.

Szentesiné az utasokról jó véleménnyel van. Tapasztalatai szerint a többség udvarias, bár igaz, olykor akadnak kötekedő alakok is.
– Ez életem első munkahelye – büszkélkedik Újvárosiné Sebestyén Erika (38). A buszvezető hölgy egy rövid, néhány hónapos kitérőtől eltekintve kereken tizenhét esztendeje dolgozik a BKV-nál. Ma a 153-as viszonylaton jár, míg korábban a 41-es vonalán szállította az utasokat.

Újvárosiné a végállomáson csupa férfi kollégával van körbevéve. Mint mondta, tisztelik és szeretik, s ami a legjobb érzés, elfogadják, hogy nő létére ilyen munkát végez. Férje ugyancsak buszsofőr, itt ismerkedtek meg a vállalatnál. S ez így van jól, véli, hisz az azonos munkát végző emberek sokkal jobban el tudják fogadni egymást.

– Óriási élmény, ahogy a metróalagútban száguld a szerelvény – lelkendezik Trencsényi Zoltánné (42). A hölgy amolyan adu ász, hisz a járművezetői és szakoktatói feladatokat éppoly biztonsággal látja el, mint a beosztáskészítést. A mélyben suhanó szerelvények vezetője huszonnégy esztendeje dolgozik a vállalatnál. Mint mondta, jó érzés, hogy a többtonnás metrószerelvény az ő parancsainak engedelmeskedve gördül tova.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!