Hírek

2005.02.08. 06:12

A taktika már megvan

Tegnap két edzéssel és egy taktikai megbeszéléssel folytatta a Wales elleni szerdai mérkőzésre a felkészülést a válogatott.

Lázár Lajos

Lothar Matthäus kerete teljes volt, mert vasárnap estére mind a 21 játékos megérkezett a Margit-szigetre. A szövetségi kapitány és segítője, László Csaba tegnap két edzést is tartott a válogatott keretnek. A színhely a Láng Vasas műfüves pályája volt Angyalföldön. A vasárnapi futóedzést még kihagyta Pető Tamás, Bodnár László és Kovács Péter is, de tegnap már ők is gyakoroltak. Igaz, Bodnár László külön feladatot kapott, mert csapata hétvégi bajnoki mérkőzésén rúgást kapott a combjára. Kovács Péter edzőmérkőzésen játszott 70 percet Viking Stavangerben, így délelőtt még neki is kevesebbet kellett teljesítenie, mint társainak.
A délutáni edzést követően  Matthäus taktikai értekezletet tartott. A csapat ma délben indul a szerda esti összecsapás színhelyére Cardiffba. Az már korábban eldőlt, hogy klubedzőjének kérésére Pető Tamás nem utazik a csapattal. A másik két visszatérő, Dragóner Attila és Korsós György viszont megy.

Tizedszer Wales ellen

A magyar válogatott szerdán tizedszer találkozik Walesszel. Először az 1958-as svédországi világbajnokságon találkozott a két csapat. A csoportban 1:1 lett az eredmény, de azonos pontszámmal végeztünk, s az akkori szabályok szerint egy újabb mérkőzés döntötte el a továbbjutást. Ezt Wales nyerte 2:1-re. A magyar válogatott 1985-ben játszott legutóbb Cardiffban, Esterházy, Hajszán és Détári góljaival

3-0-ra győzött. Az eddigi kilenc mérkőzés mérlege: három győzelem, két döntetlen, illetve négy vereség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!