Hírek

2005.02.15. 00:00

Bajba került luxushajó a Földközi-tengeren

BAMA

Menorca szigetének partjainál 732 emberrel a fedélzetén a Földközi-tengeren dúló viharos időjárásban veszélybe került egy személyszállító luxushajó. A bahamai zászló alatt hajózó Grand Voyager Barcelonából tartott Tunéziába, amikor segélykérő jelzéseket adott le. A Baleárok és Szardínia szigete között egy hatalmas hullám átcsapott a fedélzeten, és megrongálta a motorokat. „A hajó meglehetősen rossz helyzetben van” és „bizonyos kommunikációs gondokkal” küzd – nyilatkozta a tengeri igazgatóság egyik munkatársa. Az Efe spanyol távirati iroda jelentése szerint két vontatóhajó sietett a helyszínre. Az Iberojet spanyol utazásszervező kijelentette, hogy a szerencsétlenül járt hajót „ellenőrzés alatt tartják”.
A francia haditengerészet, a vámhatóság, valamint a spanyolok felderítő repülőgépet küldtek a helyszínre, és utasították a Voyagerrel egy útvonalon haladó Gimi nevű brit gázszállító tartályhajót, hogy maradjon a közelben, ha a helyzet válságosra fordulna, s mentésre lenne szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!